giovedì 6 gennaio 2011

Salento Lecce Vigna unguiculata (L.) Walpers gözü ile fasulye

Salento Lecce Vigna unguiculata (L.) Walpers gözü ile fasulye


Antonio Bruno *

---------------------------------------

Börülce veya Afro-Asya, cinsine ait siyah gözlü Dolič Dalichos. biz "De re coquinaria" Marco Gaius Apicius içinde, geri Milattan sonra birinci yüzyıldan kalma bildiğiniz gibi gözle fasulye ile eski tarifi

zaman içinde, yavaş yavaş kaybı için börülce tarihi çok daha eski Roma döneminde ise, izleri güvenli ifadesidir aslında, o Mısırlılar ve Yunanlılar ve kullanılan yaygın Salento Lecce yetiştirildi, ama göz ardı edilmiştir ekonomik öneme sahip. Bu sadece bazıları hanehalkı tüketim veya yerel piyasa için yetiştiriciliğinde tutmuş çiftçiler arasında takip edilebilir, böylece pek çok çeşitten kaybolması neden oldu. Bu yazıda kurumlara hitaben bir öneri çeşitleri kurtulanların yok olma riskini önlemek için.

-----------------------------------------



Atasözleri, evet! "Pot sıkıntıları onlar kaşık açmak olduğunu biliyor." Anlamına Salento Lecce "piñata Ve yemek için bir kil potası çevrilen" Li Huai sana pignata onları ca Sulu Cucchiara hava, SAPE " . "Piñata size pasuli n'ecchiu cu. Ne harika anılar! O pota genel olarak anılır ama o tencerede pişirilen ne atıfta bulundu Ayrıca sebze yemek için gerekli olduğu anlamına gelir bu "piñata" yapmalıyım eğer babam akşam ertesi gün annem istendi onlar yemek bir gün önce gece su konuldu söyledi.

Piñata o zanaatkar Çömlekçiler del Salento Lecce el yapmak ve getirilen uygunluk içine dışarıdan camlı kolları için sebze pişirmek için kullanılan bir kabıdır. Bu iki birbirine yakın olan bu özellik, piñata kısmını da piñata dış emaye başına kadar yangına bu şekilde yaklaşılabilir iyi bir tutuş değil, sahip olmanızı sağlar bant şeklinde kolları vardır it can içeriğini sıcak tutmak aynı zamanda terlemek emaye sağlar.

piñata de sebze yemek, yazdığım gibi uzun bir süreç var, akşam başlar, hangi bakliyat ayarlanır zaman su ve tuz ile "yüzme". Bunlar uzun bir süre değil en az beş saat pişirin gerekir. o alev uzak, ama ızgara yer almalıdır, çünkü biz şömine koydum dikkatli olun. Konileri tuz, soğan ve domates ve su ile diğer ekleyerek, su ile kaplı, sebze ile iki, biri olmalıdır. baklagiller ile piñata içinde su kaynayan eşiğine kadar ısıtılır, biz, kaynama noktasına ulaştığında asla bu şekilde yavaş yavaş buharlaşır ve suyun ikinci piñata kullanarak eklenmelidir neden olduğu, ancak dikkatli olmalı ve bu fasulye her zaman su ile kaplıdır böylece.

Ama ne "(Vigna unguiculata) göz fasulye ile? Bu protein kaynağı ama İtalya da börülce olduğu kadar Afrika başta olmak üzere yetiştirilen bir baklagil. Aslen Nijerya, çöl iklimi için güçlü bir direniş ile karakterizedir. O 've iyi bir protein kaynağı s hayvan yemlerinde soya alternatif olabilir.

Puglia olarak çok mangiatutto fasulye, az kuru fasulye gibi takdir börülce veya Dolič birçok çeşidi yetiştirilmektedir.

Ama neden "Vigna unguiculata" denir? Vigna jenerik ismi bu fasulye açıklanan on yedinci yüzyılda Pisan Bartolomeo Vigna ve botanikçi onuruna verildi ise, "unguiculata" anlamına gelir ve "pençe ayak" bir soket ile "," bir çivi ile ". Unguicola (küçük tırnak), maymunlar ve adamdan zooloji özellikler gibi "sadece bir veya basık enine parmak çıkıntılı, yuvarlak ucuyla, eğri." "Petal, çiçek tablası insan çivi yerleştirilmesi uzun bir form ile üssünde: Ama tam tanımı botanik diyor kabul edilmektedir. O zaman göz ile fasulye Vigna unguiculata denilmiştir gerçekleşmiştir? Memnun?

Göz ile fasulye Afrika geliyor Eğer global pazardan kelepir fiyatlarla istediğiniz tüm tohum satın alabilirsiniz, o zaman neden ama Salento Lecce gözle fasulye yetiştirmek gerekir?

Bu arada, söyleyebiliriz olduğu taze yaygın tüketim "fasulye mangiatutto," bu alanda yetiştirmek için iyidir çünkü! Bu doğru! yemek için sabırsızlanıyorum Bu lezzetli yeşil fasulye, sürece spagetti, başka bir şey değildir ama fasulye yakında göz yakaladı! Ancak Salento, Lecce, kırsal bir parça sahibinin o tohumun form olarak verilmiş bir bilgelik sonucudur aksine Salento, Lecce, gözü ile kuru fasulye toplamak bile onun atalarımız!

Aslında, Perugia Negri, Florida ve Montanari göz (Vigna unguiculata) ile fasulye dört antik çeşitlerinin bir değerlendirme çalışması yapmışlardır. Değerlendirme görsel çekiciliği, ağızda ilk izlenim, kuru madde, toplam azot, karbonhidrat, lif kül gibi tohum ve kimyasal karakter zar sertliği gibi duyusal özellikleri için yapıldı ve lipidler. Şaşırtıcı şey, tohum kat sertlik hariç tüm duyusal nitelikler için bilimsel olarak anlamlı farklılıklar olduğunu ve aynı zamanda protein ve toplam karbonhidrat için kimyasal özellikleri önemli farklılıklar vardı olduğunu.

vardıkları sonuç olduğunu yüzlerce yıl orada farklı tohum çeşitleri ile arasında büyük farklılıklar olmuştur üzerinden sizinle olsalar dahi göz ile fasulye büyüdü bireysel aileler tarafından yapılan seçim ile bilginler oldukça sınırlı alan.

Göz ile fasulye yerel çeşitleri ve ticari çeşitler arasındaki fark, bu koruma elde etmek için yerel çeşitlerin ekiminin alanını arttırmak katkıda bulunabileceğini Menşe Korumalı belirlenmesi gibi tipik ve eşsiz niteliklerinin işaretleri gerektirecek bilimsel bir temele sahiptir in situ biyolojik çeşitlilik.

Kadar bilgi, bu türün yerel çeşitlerin ekimi artık Lecce Salento küçük bir alanla sınırlanmış olduğu mevcut temelinde bizim bölge olarak.

Ama yerel çeşitlerin yerel denir yetiştirilen Gölü Trasimeno, çevresini ayrıntılı bir izleme sağladı Perugia Üniversitesi tarafından bir davranış modeli olduğunu yazdığı gibi "göl fasulye."

korunması ve tarım ilgi gen yeniden amaçlayan yasa teklifinin yaptı Apulia Bölgesinde Tarımsal Kaynakları Bölümü'ne ilgi olmalıdır Diğer haberler tehlikede olduğu ve bu ex-situ Perugia Üniversitesi göl Trasimeno çevresindeki alanda toplanan malzeme, bir ad hoc yapı Eyaleti ile işbirliği içinde Uygulamalı Biyoloji, Perugia Üniversitesi Bölümü tarafından yönetilen yarattı ve Polvese bulunan (PG) Lake Trasimeno Eğitim Bilim Parkı içinde. Aynı koleksiyon Üniversitesi Bölümünde yinelenmiş. Ve Salento Üniversitesi Vigna unguiculata (L.) Walpers del Salento Lecce çeşitleri için benzer bir şey yapıyor, bu uygulama "taklit" değil mi?

Benim önceki notu ben 1879 yılında Cosimo De Giorgi tahıl ve Lecce ilçesinde civaje nüfus dayalı diyet hakkında Tarım sonra Bakanı yazdı belirtti. civaje göz (Vigna unguiculata) ile fasulye, sonra ben harikası arasında ben de size soruyorum: bilim adamları Lecce Botanical Garden hareket makine koymak için ne bekliyoruz olarak Perugia bilim adamları mı?

Nijerya gelmesi muhtemel olan göz ile fasulye ticari çeşitleri, kilo başına 4 € a kadar 3 Web 2.0 satılmaktadır. Zaten ticari çeşitlerinin fiyat garantili olsaydı hektar başına fasulye 2000 liralık üretim "iyi" kabul edildiğinden, hektar başına 6.000-8.000 euro'dan brüt pazarlanabilir üretim olacaktı.

Ama benim önerim kabul edilirse Üniversitesi ve bölgesel yasa ile çalışmalar Salento Lecce göz ile fasulye ve menşe koruma altına alabilirsiniz, bu durumda, bu fiyatlar bu taklit olasıdır kim ve kilo başına 7 € için Web 2.0 üzerinde satılan bezelye cüce Zollino kontrol bu oluşursa, brüt pazarlanabilir üretim 12 çıkacağı - hektarlık 14.000 € başına. Onu yetiştirmek için değer mi?







Bibliyografya



V. Negri, S. Floridi, L. Montanari, Vigna unguiculata cv yerel çeşitlerin değerlendirilmesi. Gr unguiculata (L.) Walp. duyusal ve kimyasal bileşimi bekler.



Angelo Passalacqua, Börülce http://amicidellorto.splinder.com/post/18570476



Tosti N. ve Negri V. 2002. genetik varyasyon Değerlendirme üç PCR tabanlı işaretleri Etkinliği

Börülce arasında (Vigna unguiculata subsp. unguiculata (L) Walp.) yerel çeşitler. Genom 45,

s. 268-275.



Ispra, İtalya yabani ve kültür bitkilerinin biyolojik çeşitliliğin ex-situ koruma



Göl Trasimeno, http://www.taccuinistorici.it/ita/news/antica/aprodotti-tradizionali-italiani/Fagiolina-del-lago-Trasimeno.html ve Fagiolina



Fiyat gözlü fasulye http://www.risoedintorni.it/page2/S24.htm

Fiyat Zollino bodur bezelye (500g) http://www.salentipico.com/prodotto.asp?id=507

Nessun commento:

Posta un commento