domenica 21 novembre 2010

Au violat Lecce Salento şi dezvoltare numit

Au violat Lecce Salento şi dezvoltare numit


Alberto Bruno şi Antonio Cortese * **

-----------------------------

La data de 18 noiembrie 2010, la sud de secţiunea Salento Italia organized'hotel Terminal Nostra la Marina di Leuca o conferinţă interesant intitulat "redezvoltarea peisaj de distrugere în Salento, restaurare şi naturalizare."

Este "a fost o oportunitate de a reflecta asupra modului de a proteja şi de a spori peisajul din Salento, Lecce şi să furnizeze informaţii cu privire la ceea ce sa făcut pentru viol şi distruge. O notă amar, totuşi, de o speranţă că printr-o propunere care prevede de atribuire a deciziilor de utilizare a terenurilor la oameni.

------------------------------

După Santa Maria di Leuca este doar în Africa! Leuca este cu siguranţă una dintre cele mai populare din Salento în Lecce. Două mii de ani în urmă a fost portul antic a celor care trec canalul Otranto de a călători de-a lungul rutelor care duc la apropiere, Grecia şi destinaţii mai îndepărtate.

În acest colţ îndepărtat al Europei este Punta Melis, aici romanii au făcut un templu dedicat Minerva, atunci ele devin un altar creştin. Această biserică, acum Bazilica, a fost adorat de secole de pelerini din toată Europa, care ar merge în aceste ţinuturi îndepărtate de-a lungul rutelor stabilite prin căi sacre religioase, cum ar fi Francigena.

Acesta este în acest cadru frumos că joi optsprezecelea noiembrie 2010 la 16:30 conferinţă Terminal Hotel a avut loc pe "Peisaj Salentino proprietate publică şi bogăţia de la salvare.RIQUALIFICAZIONE PEISAJ Salentino între distrugere, restaurare şi naturalizare", organizat de către preşedintele noştri cele mai active din Italia, Marcello Seclì.

Intervenţiile au fost experţii cele mai semnificative tehnice, industrie care raportul pe această temă într-o manieră ştiinţifică.

Relaţiile cheie sunt demn de reţinut au fost atribuite la prof. Loris Aldo Rossi (Architect - Town Planner), prof. univ. Silvano Marchiori (profesor de Botanică sistematică la Universitatea din Salento), Salvatore Mininanni arhitect (Architect - Town Planner) şi, desigur, excelent Marcello Seclì.

Conferinţa are loc în ţara extreme de Salento, Lecce, al cărei teritoriu a fost încălcat în ultimii ani de speculatii imobiliare, care a afectat zone întinse din zona de coastă speculaţiile aceeaşi care a Strup fără milă hinterland a dus la distrugerea, în multe cazuri, zone întregi de peisaj. Uită-te la imens de dezvoltare în ultimii ani, care au avut unităţile scăldat care, în multe cazuri, în conformitate cu Marcello Seclì au produs modificări ireversibile ale liniei de coastă de nisip.

Preşedintele Marcello Seclì apoi lansează un avertisment dramatic despre vânt sălbatic, care este tipic de ultimii ani şi că în următoarele luni, vor vedea locaţia de peste o mie de turbine eoliene, falnic peste 100 de metri, împreună cu 40 de statii de biomasă, conduce la un impact foarte puternic asupra mediului, care va pune în pericol patrimoniul natural şi asupra peisajului imensa de Salento în Lecce, precum şi pentru a determina cu certitudine absolută afectează starea de sănătate a cetăţenilor din acest teren. Şi atunci cum va Consilier Regională pentru Agricultură Resurse Dario Stefano Niki Vendola cu guvernatorul de a sprijini liniile directoare ale dezvoltării Puglia sunt turismul şi agricultura? Dar cei care vin special pentru a Puglia şi Lecce în Salento pune în pericol sănătatea lui? Poate sunteţi de lectură pe care am să fac o mică ... riflessioncina dreapta?

Bun Seclì amintit apoi betonarea unor zone vaste de Salento Lecce care nu sunt reglementate nici la nivel regional, nici chiar pe provinciale.

În Salento Lecce spune Seclì, putem vedea toate carierele pentru extragerea de materiale de construcţii care au produs un efect semnificativ asupra terenului din jur hidrogeologic care se confruntă cu probleme de alimentare cu apă sărace.

Prof. Aldo Rossi Loris într-un interviu video evidenţiază potenţialul enorm al Salento Lecce ca loc central în Marea Mediterană, care poate juca un rol major în cadrul schimburilor comerciale şi a relaţiilor culturale între Europa şi ţările riverane Great Salt Lake.

Eroarea se face astăzi este de a considera că o parte din teritoriile italiene şi alte state europene adiacente zonele suburbane în comparaţie cu ţări precum Germania, Franţa, Austria şi Europa de Nord, pentru care au acces limitat la resursele economice Europa.

Prin urmare, este extrem de important să începe căutarea de la Lecce Salento pentru ceea ce este, inima Mediteranei trebuie să recâştige că rolul acesta a avut loc istoric, că este leagănul culturii şi centru comercial dintre Est si Vest, prin intermediul modern pan-european Coridorul VIII .

Planul de dezvoltare Salento Lecce, în conformitate cu Prof. Loris Aldo Rossi, prezintă o serie de probleme cum ar fi urbanizarea pe scară largă care reuneşte într-un spaţiu limitat, cu toate acestea, multe localităţi sunt gestionate prin proiecte care pot transforma, în acest caz, din Salento Lecce, într-o singură zonă adevărat, urban integrat. De aceea ea are nevoie pentru a vedea Medicii de pe pământ, agronomi, singurii cu abilitati de peisaj rural într-o poziţie de a colabora cu arhitecti si ingineri, ca atare, a raportat bursier dall'insigne este rezultatul viziunii (viziunea) din din urmă.

Prof. Silvano Marchiori, profesor de botanică la Universitatea din Salento, ilustrat printr-o serie de diapozitive la consecinţele simbolic de intervenţie omul rău a produs pe teritoriul Salento Lecce în ultimii 50 de ani.

Evident este starea coastelor, violata timp de decenii de speculaţiile care au condus la construirea de locuinţe direct în spatele plaje şi culmile stâncoase. Pe coasta Mării Ionice, de exemplu, suntem martorii dispariţia a plajelor şi all'arretramento, un fenomen care este direct legată de modificarea de dune din spatele, distrugerea a conductelor şi, în multe cazuri, la alterarea de zone umede situate în spatele dunele de la "căile navigabile interioare care joacă un rol-cheie în al doilea tur pluviale şi în schimb, o dată transformat în loturi de parcare, care să conducă la tulburări de echilibru şi distrugerea dune ei înşişi.

Ca să nu mai menţionăm că din Marea Mediterană de pe coasta Adriaticii a fost redus la o participare minimă a unei păşuni prelungit şi intensiv, care au dus la dispariţia acestor plante şi prevăzute goale rock că acum, fiind expuse la vânturi şi mările suferă de eroziune care în anumite momente, probabil ca urmare a ploilor abundente, a produs colaps verticale şi bruscă a creste rock întregi. O altă problemă este găsit în apele interioare, în cazul în care cultivarea măslinilor este ameninţată folosirii abuzive a erbicidelor şi pesticidelor care, în plus să polueze acvifer de mai jos, au dus la dispariţia multor specii de plante şi animale prin distrugerea biodiversităţii de mare o parte a teritoriului Salento în Lecce. Propunerea profesorului este de a implementa intervenţii direcţionate pentru a restabili biodiversitatea tipic al Lecce Salento.

Planificatorul de arhitect şi urbane Mininanni subliniază importanţa de sensibilizare a oamenilor faţă de protecţia mediului în acelaşi timp, de asemenea, recunoscând că peisajul ca un loc de viaţă într-o comunitate în mod inevitabil suferă procese de transformare a omului şi de multe ori distructive şi nu integrate. El vorbeşte de asemenea despre SS275 şi inutilitatea de aceeaşi doar pentru a câştiga 5 minute în dimineaţa de a călători la locul de muncă. Apoi, prezintă proiect referitor la Alliste în cazul în care o transformare are loc în zona ştiinţifică încearcă să integreze oamenii şi mediul la perfectiune părăsesc coasta clar de proiecte de construcţii şi se deplasează linia de coastă o sută de metri interioare. Acesta subliniază inutilitatea de a trai aproape de mare, din cauza de incompatibilitate evidentă între eroziunii costiere naturale şi omul lui vor să trăiască în costurile de securitate. Proiectul său este o încercare de a restabili mediu, dar nu să-l restabili, o sarcină care nu ar avea sens, din cauza incapacităţii de a reconstitui trecutul istoric al unui peisaj. Domeniile în care acţiunea a fost luată au fost casate, în sensul că este de părere cei prezenţi acolo pentru a merge mai departe în amonte faţă de linia de coastă şi clădiri şi străzi au fost demolate pentru a face loc pentru redezvoltarea zonelor caracterizate prin domenii verde, plin de plante tipice din care au fost puse în contact direct cu coasta, caută acest mod de a recrea condiţiile de peisaj acum 50 de ani. Proiectul, pilotat în această fază iniţială, va fi repetat în alte părţi ale coastei în următorii ani.

O concluzie este destul de clar că lectura un teritoriu derivă din diferite abilităţi şi sensibilitate şi pentru că o astfel de lectură până în prezent a fost încredinţată doar pentru ingineri şi Archietti fost acolo consecinţele pe care colegii lor au înţeles în această conferinţă. În plus, există necesitatea de a implica publicul în orice decizie trebuie luată cu privire la alocarea a teritoriului. Pentru acest lucru ar trebui să fie, începând de acum, pune în loc de planificare participativa ca un instrument pentru reabilitarea şi urbanism şi teren într-un mod ecologic, crearea de reţele apar atunci când "loc", "oameni" şi "locul de muncă.Arheolog * ** agronom

Nessun commento:

Posta un commento