Almond del Salento Lecce: kwiat bez owoców.
Bruno Antonio *
-------------------------------------
Owocem Salento rynkach eksportowych Lecce karmione tylko w przypadku fig, i pigwy. I drzewo migdałowe? Migdałów del Salento Lecce znajdowały się głównie w obszarze Otranto. W tym artykule przyczyny niskiej produkcji migdałów.
-------------------------------------
Nie trzeba ukrywać, z wyjątkiem fig, migdałów i drzew owocowych, pigwa w Salento Lecce było znaleźć przede wszystkim w ogrodach wiejskich domów lub w tych pomieszczeniach, które były za wszystkich domów o nazwie "Ortali.
W tych terenów w pobliżu domu można znaleźć rośliny pomidora, papryki, oberżyny, kwiaty cięte, które następnie należy umieścić w naczyniach z domu i ziół, że żywność będzie wypełnić na gorącym uczynku.
Inne obszary, które były wykorzystywane dla tych upraw są "krótkie". Nie Salento Lecce, a następnie myślisz o rezydencji władców nie? Ale to nie sąd domu Salento Lecce, w jej najstarszej i najprostszej formie, można zdefiniować jako rodzinę przestrzeni, regularne w kształcie, charakteryzuje się krótsze boczne wejście, dziedziniec, budowy i unikalne środowisko do tyłu ogród "Ortale" do potrzeb i przysmaki rodziny.
W tym "Ortale" nie było drzew owocowych, tych z cytryny, pomarańczy i mandarynki, a następnie pergola winogron.
Owocem Salento rynkach eksportowych Lecce karmione tylko w przypadku fig, i pigwy. I drzewo migdałowe?
Migdałów del Salento Lecce znajdowały się głównie w obszarze Otranto. W pismach Leggieri, Costa De Giorgi i podkreśla, że klimat dwie odmiany Salento, Lecce, jest to, że biało-czerwonych kwiatów Kwitnące i przewidywanie kwitnienia i dlatego należy dać na początku produkcji. Na początku i nazwał ją kwitną drzewa migdałowe, biały, i jeśli czytasz mi, że gdy w styczniu nie jedziesz samochodem z głowy po przyjeździe w biurze, zanurzyć się w problemy, które uważasz, znaleźć, a więc bez maskowania Czy kiedykolwiek widziałeś rano tego zimne miesiące, te piękne drzewa pełne białych kwiatów! Drzew migdałowych w rozkwicie del Salento Lecce.
Uwagi odnotowane w pismach 800 i rozważań tych autorów były skierowane na niebezpieczeństwo, że niedawno były porośnięte kwiaty migdałów uszkodzone przez mróz w lutym. Kwiaty, które cierpią z powodu zimna noc, a temperatura wzrośnie zbyt dużo następnego dnia rano, blokując kwiatostan i temperatura wzrasta nagle zabija kwiaty, które nie tolerują duże wahanie w pierwszym tomie ze względu na stopniowe zwiększanie głośności tworzenie się kryształów lodu i po nagłym spadku wielkości lód topnieje z powrotem do wody.
Są to powody, dla uprawy drzew migdałowych w dziedzinie Otranto dał produkcji migdały są małe i niskiej jakości w porównaniu do obszarów produkcji Alberobello i Castel del Monte.
W Lecce Salento ze względu na szybkie przejście z łagodnym mrozy grudnia najbliższych trzech miesięcy jest trudne do wykonania uprawy migdałów i kiedy starał się 800 produkcja została lokalne miejsca na złą jakość i nieprawidłowości produkcji.
Potwierdzenie tego, co jest napisane na podstawie danych z 2005 r., które stanowi, że w Lecce Salento są uprawy migdałów tylko 78 hektarów w porównaniu do 22.500 akrów Terra di Bari, choć wśród owoców w Apulii, jest najważniejszym w zakresie upraw powierzchnię, z 30.528 ha z procesu produkcji, który w 2005 r. € 2300 na hektar.
Należy zauważyć, że proces produkcji jest mniej wymagających do zużycia środków produkcji. W rzeczywistości koszty uprawy pochłaniają jedynie 8% wartości produkcji i zatrudnienia jest stosunkowo niska. Tak więc drzewo migdałowe, wśród owoców, przybiera formę działalności produkcyjnej, która produkuje mało ", to wydać" o wiele mniej.
W szczególności, akr drzew migdałowych do wchłonięcia gleby pracowałem po 12 godzin na hektar na różnego rodzaju interwencje na zakład 42 godziny na hektar nawożenia i ochrony 15 godziny na hektar dla innych operacji 18 godziny na hektar Kolekcja 35 godziny na hektar , w sumie 122 godzin na hektar drzew migdałowych.
Mimo, że tak mało migdały w Salento, Lecce ustalił masą z migdałów lub marcepanu. Średnia w okresie świątecznym i już widzę, że trzeć ręce na myśl o korzystających z tego pyszny deser!
Początki tego ciasta są bardzo odległe, w rzeczywistości wydaje się, że urodził się pod koniec 1100, w Palermo, klasztor Martorana kościoła Najświętszej Marii Panny, która swoją nazwę zawdzięcza George Antiochii, admirała króla Rogera II przyległych .
Nawet dziś można kupić słodkie masą z migdałów okresie świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy, i własne przez cały rok, przygotowany przez siostry z klasztoru Benedyktynów S. Giovanni Evangelista w Lecce i zwiedzanie klasztoru.
W szczególności, Klasztor znajduje się w Corte Accardo (Lecce), niegdyś znajdujących się poza mury, teraz jest w zabytkowym centrum. Początki daty klasztoru z powrotem do XII wieku, za panowania Norman. Accardo był hrabia, hrabiego Lecce, w 1133 do ustanowienia fundacji.
W krótkim Salento Lecce, w odniesieniu do cech klimatu, nie możemy rozwijać migdały w dużych ilościach, z drugiej strony co roku na Boże Narodzenie i Wielkanoc mamy cały morza masą z migdałów, które spożywamy i cieszyć się, kim jesteśmy znaleźć. Więc na co czekasz? Zapraszamy do słodzenia wakacje w Salento Lecce!
Bibliografia
INEA, Wyniki gospodarcze z głównych działalności produkcyjnej Almond owoców, czereśni i brzoskwiń
Seria "Rural Apulia - Puglia.
Mario de Lucia, Ogólne problemy rozwoju rolnictwa. W upraw
Nessun commento:
Posta un commento