mercoledì 8 dicembre 2010

9000000 măslini în Lecce Salento acum 200 de ani, ca astăzi, ameninţând crimele.

9000000 măslini în Lecce Salento acum 200 de ani, ca astăzi, ameninţând crimele.


Antonio Bruno *

-------------------------------------

Astăzi lampant del Salento Lecce pentru neprevăzute "globalizarea" este victima a unui preţ scăzut, la începutul anului 1800, pentru blocada "napoleonian, care a decretat sfârşitul mişcării de comerţ, ulei rămas nevândute Salento Lecce . Societatea economică a Terra d'Otranto că, printr-o lucrare de orientare pe timp, şi convins că ar putea costatante sfangare stagnarea de măsline Salento Lecce. Provincia Lecce va fi pentru Olivo del Salento Lecce ceea ce a fost Societăţii Economice din Otranto?

------------------------------------

Măslinul este povestea de Salento, Lecce, şi de masline este un sentiment al istoriei, în acelaşi timp, în afara istoriei Salento în Lecce.

Da! Efectele acţiunilor umane merge întotdeauna dincolo de intenţia specifice ale bărbaţilor, omul face mai mult decât ştiţi şi de multe ori nu ştiu ce! Giovambattista Vico, iti amintesti?

Ei spun că fiecare civilizaţie are un curs fundamental progresivă, care a ajuns la punctul culminant, se opreşte şi intră în criză. De măsline del Salento Lecce astăzi este în criză! Cronicile Preţurile record pentru mai mulţi ani de la apa minerala prin furnizarea de criza petrolului în creştere din Salento Lecce!

Dacă ne oprim o clipă şi du-te înapoi la mai mult de două secole în urmă, la începutul anului 800, aşa că aici este ca daca am fost reconstituie traseul. Astăzi lampant del Salento Lecce pentru neprevăzute "globalizarea" este victima a unui preţ scăzut, apoi, pentru blocada "napoleonian, care a decretat sfârşitul mişcării de comerţ, ulei de Salento Lecce au rămas nevândute. În acei ani, merge pe ceea ce se întâmplă astăzi, proprietarii nu a putut găsi mai convenabil pentru a colecta măsline care a rămas abandonat pe teren şi ca în Salento Lecce nu mai era în vigoare, Constituţia "de Solon, care pedepsea cu moartea pe cei care-au ucis un măslin, părinţilor noştri dărâmat copacii maiestuoase sunt dragi Minerva pentru a fi utilizate drept combustibil!

Numai în 1815, după Congresul de la Viena, pretul petrolului a reluat acţiuni, în timp ce exportul a fost reluată doar după 1818.

Un miracol? Nu! Nu a fost Societatea Economic de Terra d'Otranto că, printr-o lucrare de orientare pe timp, convins şi el ar putea costatante sfangare stagnarea de măsline Salento Lecce. Vincenzo Balsamo, un economist şi agronom din Salento Lecce a publicat un studiu privind comerţul de Jurnalul Oficial al economiei rurale a fost un manual teribil pentru practicieni.

Dar necazurile de copac dragului nostru de măsline nu sa terminat doar pentru că, după 20 de ani, în special în 1845-1851 piaţa petrolului slăbit intră într-o depresie severă. Inamic de ulei de măsline din Salento Lecce a fost de ulei de susan care au inceput sa apara pe piata! Societatea economică a Terra d'Otranto regia consiliere cu privire la îmbunătăţirea calităţii şi a început o lucrare de îmbunătăţire a tehnicilor de cultivare şi în acelaşi timp a reuşit să împingă guvernul să voteze o lege pentru a preveni frauda!

Decretul regal din 12 decembrie 1844 nr 9158, emis de Ferdinand II de Bourbon, prescrie nevoie de un "certificat de origine" pentru uleiul de măsline. Pe scurt, este evident ca UE nu a găsit nimic atunci când a decretat "modern" gasit ulei la o denumire de origine protejată, un acronim DOP Terra d'Otranto.

Astăzi, Departamentul Regional al Agriculturii a recunoscut, în zonele de Puglia Lecce Salento, care este de a produce DOP Extra virgin ulei de măsline "Terra d'Otranto", "Drumuri" ulei de măsline. În provincia Lecce, există două "Adriatica - Land of Ancient Otranto" şi "Ionica - Land of Ancient Otranto".

"Drumuri" de ulei de masline sunt programe educaţionale, concepute pentru a proteja şi de a spori zonele de măslini. Au fost stabilite pentru a creşte interesul pentru aspectul turistic, peisaj şi natura produselor alimentare şi a rutelor de vin-turistice. În aceste locaţii, putem fi scufundat în plantaţii vechi de măslini, vizitaţi istorici trappeti, muzee, cumpărături caracteristici antice, situri arheologice,, hanuri taverne, laboratoare şi ateliere.

La data de 02 decembrie 2010 am luat parte la lucrările din tabelul agricole provincial că provincia Lecce a convocat la Palatul Celestine pentru a examina cu critic de sectorul uleiului de măsline şi să identifice măsuri de sprijin în Salento.

Am înregistrat declaraţia Preşedintelui Antonio Gabellone: "Vrem să vedem lumina cu privire la criza din sectorul uleiului de măsline .... Acest tabel este pregătitoare pentru un singur-tematice Consiliu provincial în care a analizat cauzele şi calea de virtuos căutare care pot duce la rezolvarea problemelor am. sigur că aceasta va functiona la o propunere pentru un raţionalizate şi comun care ne pot ajuta in scopul nostru. "

Important a fost lansat apelul pentru coeziune consilier Frank Pace: "Industria are nevoie să vorbească cu o singură voce, trebuie să ne organismele de agregate şi asociaţiile profesionale pentru a rezolva criza Provincia are un rol marginal, cu toate acestea, la. terenului poate fi important să se asigure că întregul sector să vorbească cu o singură voce. Acest tabel va adânci problemele şi să vină cu un document de politică în care sunt fixate viitoarelor politici, în special cu referire la agricolă comună Programul .. .. Nu sunt baghete magice, trebuie să ne străduim să găsească echilibrul corect între agricultură care să respecte ţara şi că, simultan ajută la depăşirea crizei. Acest lucru va fi realizat de calificare a produsului, îmbunătăţirea serviciilor legate de fond, agroturismului, de protecţie a peisajului, implicarea noilor generaţii trebuie să fie încurajate să investească în acest domeniu "

Provincia Lecce va fi pentru Olivo del Salento Lecce ceea ce a fost Societăţii Economice din Otranto?

* AgronomBibliografieAntonio Franco Mastrolia, Originea şi dezvoltarea de măslineJurnalul a economiei rurale, publicate de către Societatea Economic de Terra d'Otranto. Lecce. Tipuri Agianese, 1840. I volume. X şi XI, tipărite în Sfat. Hospice Garibaldi, în 1855 şi 1858, care poartă acest titlu: Jurnalul de Economie Rurală şi Proceedings of the 'Royal Economic Society Terra d' Otranto. Am colaborat: Vincenzo Balsamo, Gaetano Stella, Marinosci Martino, Giuseppe Costa, etc. B., 24 E volume. X şi XI în Diverse De Giorgi în Bibl. Proverbe, colecţie completă în Orto Biblioteca Agrario di Lecce, Lecce în Biblioteca de Seminar: volume.. I la 7.A. Murray, un economist şi agronom Salento: Vincenzo Balsamo. I, XIV, (1998), 2, pp. 95-101Eseuri istorice de Joseph http://www.ilportaledelsud.org/monografie_ressa.htm Ressa

Nessun commento:

Posta un commento