mercoledì 1 dicembre 2010

Bu ipuçlarını takip kaliteli zeytin üretecek.

Bu ipuçlarını takip kaliteli zeytin üretecek.


Antonio Bruno *

-------------------------------

Salento Lecce zeytin ağaçlarının büyüleyici orman dalmış Tricase geçirdiğim güzel bir akşam hikayesi devam sağlıklı bir meyve suyu yapmak için nasıl zeytin, duymadım yüksek kaliteli petrol verebilmektedir

-------------------------------

İyi bir şarap "ve ziraat mühendisi" Kim, bir kez hasat ve şaraphane sevk kaliteli üzüm elde etmek için üretim denetler, başka kim profesyonel için emek olan bir çalışma sonucu üzüm teslim tüm işlemlerden sonra görünüyor winemaker kaliteli bir şarap elde etmek için

Ziraat mühendisi Carmel Buttazzo devletlerin üretim ilk aşamalarını denetlemek ve zeytinyağı ekstraksiyon ve depolama belirli profesyoneller için uygun, lütfen kaliteli bir zeytinyağı elde etmek.

Ziraat mühendisi "alanında" kaliteli zeytin elde etmek için güven biridir, bu profesyonel yapmak ve ne zaman yapmak ve yapımcı onu iletişim belirler. Ve sen, sana DCO! Sana sadece ele olduğunu ve ben, sen Lecce Salento ve 60 bin zeytin üreticilerinden biri olduğunu biliyorum, beni okumak Bay Buttazzo tarafından dikte yazmak üzereyim bu sözleri okuyun.

Zeytin ağacı ve onun ürün aracılığıyla ifade veren zeytin meyve, en kaliteli, iyi beslenmek gerekir. Ne yemek ve ne kadar vermek hangi kaç besin zaten önceki yıl zeytin üretmek için ağaçtan yemiş olan zeytin ağacı var, arazi özellikleri değerlendirmek ki ziraat mühendisi kurar ne ve denemeler ve girişimler çok yıllık "bilgelik" sonucu birçok başka şeyler hepimiz tecrübe dediğimiz üretmek. Ziraat mühendisi aynı zamanda budama kesimler için kesin kurallar vererek zeytin ağaçları nasıl toplama maliyetlerini azaltmak ve onlarla yapılacak bitki dengesi ile uğraşmak zorunda.

o her zaman ilgi ve izleme iklim eğilimleri ödeyerek, bitkiler vermek için nasıl ve ne kadar ilaç, zeytin ağaçları belirleyerek toprak ilgilenir doktor olduğu için ziraat mühendisi alan bu nedenle zeytinlerin sağlık sağlamalıdır zararlıların istilası.

Ziraat mühendisi bakteri, mantar, zeytin sağlığı tehlikeye bu böcekler tarafından hastalık tespit arazi doktor olduğunu. Bu gözlemlerin ve onun ile ışığında "bilgelik" zeytin ziraat mühendisi hangi ilaçların karar verir ve ne kadar zeytin ağaçları verilmelidir. Yine, zeytin ziraat mühendisi bilgeliği sayesinde hangi zeytin iyi organoleptik kalite ve yağ çıkarmak için gidiyoruz sağlıklı ürün sağlamak için hasat edilmelidir tarihe karar verin.

Hatta zeytin! Ama zeytin gibi? daha Salento Lecce mevcut çeşitlerin bu, Lecce tüm Ogliarola ilk ve ardından Nardo ve Cellina var. Ama zeytin leccino yeni çeşitlerin tanıtılması olarak zeytin ağaçları çeşitleri de vardır, Melfi, kırıcı, üst carolea, nociara, Picholine, Corato. Bütün bu çeşitler için ziraat mühendisi göz önünde bulundurarak, en uygun gün zeytin almaya karar gerektiğini siyah mor arası bir final renkli zeytin yeşilinden renk değişikliği değişir oluşur tanecik oluşumundan zaman, meyve aromatik maddeler ve antioksidanlar maksimum konsantrasyon orada olmasıdır.

Bu aşamada, zeytin alfa-tokoferol bakımından zengin olan zeytinyağı bulunan yüksek oranlarda değil birçok bitkilerde bulunan insanlar için hayati bir besin ve gerekli vitamin, güçlü bir yağda çözünen antioksidan vardır. Tokoferol ancak, E vitamini ve sonra zeytin meyve alfa tokoferol ile üretilen diğer aromatik maddeler vardır, onlar embriyo (oleouropeina, tyrosol beta karoten gibi) savunmak çünkü ..

Ziraat mühendisi Carmel Buttazzo korur ve yolk kesesi ve plasenta bebeği besleyen, tüm bağışıklık maddeleri verici hamile annesi ile bir karşılaştırma çizim, zeytin sert çekirdekli meyve bu maddelerin varlığını açıklar.

onun mesocarp ile sert çekirdekli meyve, besin ve antioksidan bakımından zengin, korur ve onun embriyo besler.

'Alfa-tokoferol ve antioksidanlar kendini intihar bombacıları veya imha genel hareket şehrinde oksijen (oksidasyon) tarafından saldırıya besin savunmak ve sağlığa zararlı olan serbest radikallerin olmak değil, aynı zamanda insan embriyosunun.

birkaç kez Buttazzo meslektaşım sağlık kavramı ve zeytin ısrar kaliteli bir ürün elde etmek için zeytinyağı veya Fly, ayrıca zeytin sineği ve zeytin sineği (Bactrocera olarak bilinen en kötü düşmanlarından biri konusu mücadele yüzden oleae Gmelin, 1790).

Bunu altfamilya Dacinae Munro, 1984 ait bir böcek olduğunu bilmeli. (Diptera Brachycera Schizophora Acalyptratae Tephritidae). O, zeytin ya da zeytin meyve beslenir demektir tür carpofaga,'s. Aslında zeytin sert çekirdekli meyve yapar Moskova larva bir leafminer tüneller olduğunu. O zeytin kaynaklı en şiddetli zorluklara olduğunu.

larva yemek için eti yiyor, çözünür lipaz bir enzim üretir. Bu enzim enerji üreten yağların sindirimi için ihtiyaç olduğunu, bu nedenle bu enzim çok zeytin bulunan petrol asitleştirme süreci için tehlikelidir.

ne enzim biliyor musunuz? Bu kimyasal tepkimeler, B ve tersi bileşik bileşik hızını artıran bir protein var.

Ayrıca, lipit hidrolizi performans gliserol ve yağ asidi (asit yağı) içine trigliserid dönüştürme yeteneğine sahiptir lipaz, içinde var, sinek larva bir zeytin var ise.

Ziraat mühendisi Carmel Buttazzo, ne, petrol açık asitlik alacağım bir zeytin sağlıklı değilse, petrol almak için sıkmak için bu çelişki korkusu olmadan dedi? Nosa o üflenir ne? Ve şimdi onun tanı doğruluğuyla ilgili hiçbir şüphe bırakarak açıkça kabul edilen bir tam gelişmiş bir hastalıktır, bana yazın, endişelenmeyin. Ama bu kadar değil olsa bile her zaman muhafaza sırasında petrol asitleştirme süreci tetikleyecek petrol lipaz imkanı vardır.

Benim meslektaşım nihayet Buttazzo bu pozisyonu embriyo kaynaklanan lipaz küçük bir miktar hafife süre ve zeytin endojen denir ve hizmet ettiği zeytin, dışarıdan anlamına gelir ekzojen lipaz, olduğunu gösterir 'zeytin embriyo anne doğa hamuru içinde sağladığı yağların sindirilmesini sağlar. Böylece yağ sağlıklı olduğunda hep bu endojen lipaz gerekecek.

Ve böylece tarım uzmanı Buttazzo Karamel bu dönemde ya da Kasım ayı sonlarında söylüyor - Aralık ayı başlarında biz zeytin lipaz bir yüzdesi% 2'den daha fazla var mı emin olabilirsiniz ki içinizdeki bile zeytinyağı asit.

Anlamak ne ziraat mühendisi zeytin nedir? kaliteli bir zeytinyağı veya ses yapmak istiyorsanız, bunu daha önce, biz kesinlikle yapmalıyız bu dönemde kaldıramıyorum. Ama ne zaman? Zaman Zeytinliklerin ziraat mühendisi belirlenmesi!

zeytinyağı bir başka tehlike renkleri yeşil yağ ama sonra gördüğümüz gibi tanecik oluşumundan kırmızımsı döndüğü klorofil pigmenti değil, aynı zamanda yukarıda anlatılan antioksidanlar tarafından korunmaktadır oksidatif süreçlerin vardır.

Klorofil ise ışığın huzurunda yanlısı bir oksidan süre karanlıkta bir antioksidandır. Eğer petrol renkli şişelerde muhafaza edilmelidir şimdi neden ve gölge yerlerde anlıyor musunuz? Ziraat mühendisi Carmel Buttazzo o girmesini ışık önlemek için folyo ile yaptığı şişeleri korumak olduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle de kendi şişe alabilir ve alüminyum folyo ile sarın. Artık o, ancak bir zeytin sağlıklı üretmek için nasıl öğrendi benim hikaye burada bitmiyor, aslında ne kadar kaliteli bir yağ elde etmek için bu sağlıklı yağ sıkmak bilmek vardır. Ama bu başka bir hikaye.



(Devam)



* Ziraat mühendisi

Nessun commento:

Posta un commento