mercoledì 1 dicembre 2010

Po tych porad będzie produkować wysokiej jakości oliwki.

Po tych porad będzie produkować wysokiej jakości oliwki.


Bruno Antonio *

-------------------------------

Dalsza historia piękny wieczór spędzony w Tricase zanurzony w lesie inspirujące drzew oliwnych w Salento Lecce słyszał oliwek, jak zrobić zdrowych soków owocowych jest w stanie zapewnić wysokiej jakości olej

-------------------------------

Dobre wino jest wynikiem pracy "agronom z", który nadzoruje produkcję, aby uzyskać jakość winogron, że po zbierane i transportowane do winnicy, staje się pracy dla innych grup zawodowych, która jest winiarz, który wygląda po wszystkich procesów od doręczenia winogron w celu osiągnięcia wysokiej jakości wina

Agronom Karmel stanowi Buttazzo, aby uzyskać wysokiej jakości oliwy z oliwek, należy stosować się do konkretnych specjalistów, którzy nadzorują poszczególne etapy produkcji, a następnie ekstrakcji oleju z oliwek i przechowywania.

Agronom "pole" jest osobą zaufania dla uzyskania wysokiej jakości oliwy z oliwek, to profesjonalne określenie, co zrobić i kiedy to zrobić i przekazuje go do producenta. I Ty, Ty DCO to do Ciebie! Przeczytaj te słowa Mam zamiar napisać dyktowane przez pana Buttazzo, które są skierowane właśnie do Ciebie i że czytasz mnie, wiem, jesteś jednym z 60000 producentów oliwy z Salento w Lecce.

Drzewo oliwne, aby wyrazić poprzez swój produkt i jest to owoc oliwek, najwyższej jakości, musi być dobrze karmione. Co żywności i ile dać to, co ustanawia Agronom że oceny cech terenu, na którym znajduje się drzewo oliwne, jak wiele substancji odżywczych już zjadłeś z drzewa oliwki do produkcji w roku poprzednim i wiele innych rzeczy, które są wynikiem "mądrości" wielu latach prób i próby produkcji, co nazywamy wszystkie doświadczenia. Agronom również ma do czynienia z pozostałej części roślin drzew oliwnych poprzez podanie dokładnych zasad podkrzesywania być wykonane z nich i jak zmniejszyć koszty poboru.

Pole Agronom muszą zatem zapewnić zdrowie oliwki, bo jest lekarzem, który opiekuje się ziemi przez określenie drzew oliwnych, jak i ile leków dać do roślin, zawsze zwracając uwagę i monitorowane tendencji klimatycznych " plagi szkodników.

Agronom jest lekarzem z ziemi, który wykrywa choroby przez bakterie, grzyby, owady, które zagrażają zdrowiu oliwek. W świetle tych uwag i jego "mądrości", oliwy Agronom decyduje, które leki i ile należy do drzew oliwnych. Ponownie, dzięki mądrości oliwy Agronom decyduje o dniu, w którym oliwki muszą być zbierane w celu zapewnienia najlepszej jakości organoleptycznej i zdrowym produktem, że idziesz do wydobycia ropy.

Nawet oliwki! Ale jak oliwki? Czy te odmian, które są bardziej obecne w Salento Lecce, przede wszystkim Ogliarola Lecce, a następnie Cellina z Nardo. Ale są też odmiany drzew oliwnych, wprowadzenie nowych odmian oliwek Leccino, góry Melfi, kruszarki, Carolea, nociara, Picholine, Corato. Dla wszystkich tych odmian Agronom musi zdecydować, najbardziej odpowiedni dzień, aby wybrać oliwki, mając na uwadze, że czas veraison, który występuje wówczas, gdy zmiana koloru od oliwkowo-zielonej do końcowego koloru waha się od purpurowy czarny jest to, że gdzie jest maksymalne stężenie substancji aromatycznych i przeciwutleniaczy w owocach.

Na tym etapie, oliwki są bogate w alfa-tokoferol jest podstawowym składników odżywczych i witaminy niezbędne dla ludzi, potężny rozpuszczalne w tłuszczach antyoksydant, obecne w wielu roślinach, ale nie w wysoki odsetek znaleźć w oliwie z oliwek. Tokoferol jest witamina E, ale jest kilka innych substancji aromatycznych, które są produkowane z alfa-tokoferol z oliwek owoców, bo mogą bronić zarodków (oleouropeina, tyrozol beta-karoten, itd.) ..

Agronom Karmel Buttazzo wyjaśnia obecność tych substancji w oliwy pestkowiec, rysunek stosunku do matki w ciąży, która chroni i pielęgnuje swoje dziecko z woreczka żółtkowego i łożysko, przekazanie wszystkich odpornościowego substancji.

Pestkowiec z mesocarp, bogate w substancje odżywcze i antyoksydanty, chroni i pielęgnuje ją zarodka.

"Alfa-tokoferol i przeciwutleniaczy w ogóle działać jako autodestrukcji lub zamachowców-samobójców, by bronić składników odżywczych łatwo zaatakowany przez tlenem (utlenianie) i stają się wolne rodniki, które są niebezpieczne dla zdrowia, ale także ludzki embrion.

Aby uzyskać jakość produktu kilka razy Buttazzo kolega kładzie nacisk na pojęcie zdrowia i oliwy Dlatego podejmuje kwestię jednym z najgorszych wrogów oliwy lub Fly, znany również jako oliwy z oliwek i muszki owocowej muszki owocowej (Bactrocera oleae Gmelin, 1790).

Powinieneś wiedzieć, że jest to owad należący do podrodziny Dacinae Munro, 1984. (Diptera Brachycera Schizophora Acalyptratae Tephritidae). To carpofaga rodzaju, co oznacza, że żywi się owocami z oliwek, lub z oliwek. Larwa Moskwa tunele leafminer w rzeczywistości sprawia, że oliwa z pestkowiec. Jest to najpoważniejsze trudności ponoszone z oliwek.

Kiedy larwa zjada ciało na żywność, produkuje enzym, który jest rozpuszczalny lipazy. Enzym ten jest potrzeba do trawienia tłuszczów, wytwarzania energii, więc ten enzym jest bardzo niebezpieczne dla procesu zakwaszania oleju zawartego w oliwek.

Czy wiesz, co enzym? Jest to białko, które przyspiesza szybkość reakcji chemicznych, związek do związku B i vice versa.

Więc jeśli masz z oliwek w larwa w locie, także w lipazy, który jest zdolny do hydrolizy lipidów, przekształcając triglicerydów do glicerolu i kwasów tłuszczowych (olej kwasu).

Agronom Karmel Buttazzo powiedzieć bez obawy, że sprzeczność, jeśli z oliwek nie jest zdrowe, gdy się wcisnąć, aby uzyskać olej, my jawnej kwasów w oleju, co? Nosa, co to jest przepalony? I martw się, teraz do mnie napisać, to na pełną skalę choroby jest wyraźnie uznane, nie pozostawiając żadnych wątpliwości co do prawdziwości diagnozy. Ale nawet jeśli tak nie było zawsze jest możliwość lipazy w oleju, które spowodują proces zakwaszania oleju w czasie konserwacji.

Mój kolega w końcu Buttazzo pokazuje, że ta pozycja jest, że egzogenny lipazy, co oznacza, że oliwki pochodzą z zewnątrz, a nie doceniać małe ilości lipazy, który pochodzi z zarodka, a oliwy nazywa endogennych i służy do "oliwa z zarodków do trawienia tłuszczów, że matka natura zapewniła w miąższu. Tak więc, gdy olej jest zdrowy zawsze będzie miał ten endogennych lipazy.

I tak Agronom Buttazzo Karmel mówi, że w tym okresie lub w listopadzie późno - na początku grudnia mamy procent lipazy we oliwek jest więcej niż 2% i możesz mieć pewność, że nawet oliwa z oliwek, która jest w tobie kwasu.

Zrozum, co jest oliwa Agronom? Jeśli chcesz zrobić jakości oliwy z oliwek lub dźwięku nie można podnieść w tym okresie, z pewnością musimy to zrobić wcześniej. Ale kiedy? Przy określaniu Agronom gajów oliwnych!

Innym niebezpieczeństwem dla oliwy z oliwek są procesy oksydacyjne, chronione przez antyutleniacze opisano powyżej, ale także przez pigment chlorofil, że kolory zielony olej ale jak widzieliśmy veraison zmienia się na czerwono.

Chlorofil jest przeciwutleniaczem w ciemności, podczas gdy pro utleniaczem w obecności światła. Czy rozumiecie teraz, dlaczego olej powinny być przechowywane w ciemnych butelkach iw cieniu gdzie? Agronom Karmel Buttazzo ujawnia, że chroni jego butelki folią, aby zapobiec przedostawaniu się światła. Tak więc można też wziąć butelkę i zawiń w folię aluminiową. Teraz dowiedział się, jak tworzyć zdrowe oliwek, ale moja historia nie kończy się tutaj, w rzeczywistości jest wiedzieć jak wycisnąć to zdrowy olej, aby uzyskać jakość oleju. Ale to inna historia.



(Ciąg dalszy)



* Agronom

Nessun commento:

Posta un commento