venerdì 3 dicembre 2010

młyn Oliwa dawać dobre oliwy sok owocowy leczenia wszystkich ran

młyn Oliwa dawać dobre oliwy sok owocowy leczenia wszystkich ran


Bruno Antonio *



-----------------------------------

Około 9 milionów drzew oliwnych w lesie Salento Lecce oliwki dojrzewają prawie równocześnie, a jeśli nie natychmiast moliamo mogą być poddawane procesom fermentacji, które chory! W tej pracy niezbędne kroki w celu uzyskania wysokiej jakości olej

-----------------------------------



Jak często napisane w Salento Lecce istnieją 85000 hektarów lasów drzew, które w sumie 9 milionów drzew. Ponieważ jesteśmy prawie wszystko w zwykły stopniowego dojrzewania i oto wszystko oliwki dojrzewają na raz! Jeśli nie od razu moliamo oliwek może mieć fermentacji, które chory!

Wszystko to ma zasadnicze znaczenie dla uzyskania wysokiej jakości oliwki z oliwek w rzeczywistości przejść do olejarni, które maszyny, które działają w sposób ciągły, a jeżeli przesyłka chorych oliwki są przetwarzane, to z pewnością zanieczyszczają maszyn, a następnie cierpi negatywny wpływ z zanieczyszczeń organicznych, które pozostają w nich zanieczyszczenia zdrowe oliwki przetworzone po meczu chorych.

Dlatego po wytworzeniu dobrej oliwki powinny udać się do sektora rolnictwa połączenia Frantoio, prowadzone przez profesjonalnych ekstrakcji oleju Agronom, a jeśli nie jest to profesjonalne w branży, możesz być pewny, że linia ciągła z oliwek dostaje olej zostanie poświęcona zdrowej oliwy z wysokiej jakości oleju z całą pewnością

Ze stwierdzeniem, że napisałem nie chcę w żaden sposób zmniejszyć oliwy z oliwek, które dają chory źle, bo wszyscy wiemy, że olej jest zły gospodarki. Więc nie ma potrzeby wprowadzania oddzielnych, z wyjątkiem tych, oliwki zdrowych i chorych, dzięki czemu linie stałej pracy jako odrębne.

Oliwki, po liście i przemyć, przybywających do leja przyjmującego, gdzie ślimak napędzany jest przez silnik zasila młyn, która ma stałą siatki z kanałów odwadniających i rowki łopaty wirnika. Wydaje się, turecki prawda? Zamiast zapoznać się i zrozumiesz.

Kruszenia oliwki powinny być podejmowane przez walcowanie opory toczenia, które jest możliwe dzięki obecności tarcia między kołem i oliwkami, jeśli tarcie nie istnieje, lub jest bardzo mała, koło, nie mogąc zrobić pełzanie czystego toczenia, w którym to przypadku wchodzą w grę, gdy tarcie na fakt, że prasa i że koniecznie musimy unikać, aby uzyskać jakość oleju.

Młyn ma za zadanie miażdżenie oliwek. To jak kosz z pralki z otworami i swastyki, które młoty są skrajności.

Ekstrakcji oleju Agronom ma za zadanie określenie, jakiego rodzaju sieci, a średnica otworów może być 6 - 7 - 8 mm

Inna decyzja w sprawie wydobycia ropy Agronom jest to, że liczba obrotów, ale 1000, 1200 lub 1400.

Oliwki do "utopić", co oznacza, młyn, bez rozcieńczania substancji aromatycznych zostaną zalane oliwek.

Ale praca z ekstrakcji oleju Agronom jest również w leczeniu temperatury młyna.

W rzeczywistości, masy przetwarzanych w ugniatania, jak polifenole i lotne aromaty są migotania, w warunkach ekstremalnych temperatur stracić tych substancji, które decydują o jakości. Jak to ma znaczyć? Oznacza to, że ulegają zmianie lub utraty jego jakości w wyniku działania ciepła, w rzeczywistości, jeśli chcesz umieścić olej w szklance i ciepłe trzymając go w ręku można złapać tych substancji z nosa, i mówimy o temperaturze naszego ciała, że jest 37 ° C.

Dlatego ich pracy w niskich temperaturach, ugniatania, jeśli uda nam jakość oleju, ani niczego, co powinien obejmować nasz zmysł powonienia, tutaj są one rozproszone w młynie, bezpowrotnie utracone na zawsze!

Oleju wewnątrz drobne kropelki oleju, koagulacji występuje w hamulce, co oznacza, że wszystkie te małe krople oleju połączone!

Mieszanina powinna mieć temperaturę 22 -23 ° C i wydobycia ropy naftowej Agronom ma za zadanie uważać, aby temperatura w koszuli, gdzie krąży ciepłej wody nie przekracza 27 ° C.

Wszystko mówi się o temperaturę maszyny do wyrabiania jest przeznaczony do oliwki, tylko sok owocu, z którego otrzymujemy to, co nazywamy zdrowym oliwą z oliwek.

Do oliwy z oliwek, które dają chory źle to hamulce może wynosić do 35 do 38 ° C.



Po pierwszej fazie przez wirowanie w karafki. Olej nie musi być oddzielona od stałego składnika przez prasę, ale ten rozdział jest przez wirowanie.

Siła odśrodkowa podkreśla różnicę między ciężary oleju, wody i roślinności materiałów stałych (pozostałości), co pozwala na separację. Aby zoptymalizować proces dodaje się wody, w temperaturze różne, ale nie więcej niż 25 °. W tym celu wykorzystuje karafki, że poziome odśrodkowe.

Karafki składa się z stożkowy bęben z osi poziomej, która obraca się wewnątrz cylindra, który funkcjonuje jako śruby robaka i od ciał stałych.

Obrotów 3500/4000 obr / min i bęben jest nieco niższa niż śruby.

Nadal z pionowym separatorem, który oddziela fakt, że wody zęzowe roślinność z ropy naftowej.

Tutaj również wydobycia ropy naftowej Agronom podejmuje decyzję, że jeśli po dodaniu wody w nadmiarze, powoduje rozproszenie cennych substancji aromatycznych.

I oto jest w końcu naszą jakość oleju. Środek Agronom kwasowości oliwy z młyna ekstrakcji oleju, przy wykorzystaniu puretta wodorotlenku sodu uzyskaniu wyniku dwie linie, co oznacza 0,2 stopni kwasów, wyrażonej jako zawartość kwasu oleinowego.

Ale problem nie kwasowości oleju jest! Kwasowość w zakresie 3 stopni można usłyszeć. Ale jeśli olej jest utleniony tutaj którzy uważają, że olej jest złe! I jak, czy to trudne!

Ile razy mówiłeś ktoś spróbować oleju? Rozstrzyganie wszystkich tak dobrze, bo co? Wiele razy służyłem olej utleniony, zjełczałego oleju!

Prace Agronom nie jest jeszcze zakończona, ponieważ nie ma potrzeby jego wiedzy w farsę, że ważne jest, że ochrona.

Oliwa z oliwek jest jakość, gdy jest pachnący i bogate w antyoksydanty. I tak to jest oczywiste, że jeśli kontener, w którym jest on przechowywany oliwy z oliwek, nie ma powietrza.

Z tego powodu witamina E bombarduje cząsteczkami tlenu, i dlatego olej polifenoli spłaszcza spadek.

Chodzi o to, że procesy utleniania, zakwaszania i reakcje lipazy autokatalitycznych, co oznacza, że nadal występują bez potrzeby enzymów.

Reakcje te są wzmacniane, która jest katalizowana, temperatura!

Nie tak się stało w silosach używany do przechowywania oleju jest zastąpienie powietrza azotu.

Wszelkie porady dotyczące sposobu przechowywania oleju w naszych domach. Tymczasem to nie jest dobre opuścić oleju w stalowych beczkach, ponieważ jak widzieliśmy usuwania oleju wchodzi powietrzu utlenia witaminę E.

Jeśli kupisz olej w 5 litrowych puszek z ropy naftowej, ma po jednym na raz z piwnicy i przelewania do butelek, które zostały uprzednio umyte z wodorotlenkiem sodu, nie spieniony. Następnie napełnić butelki, które zostaną otwarte po jednym na raz, upewniając się zużyć całą butelkę oleju Przed otwarciem nowego.



* Agronom

Nessun commento:

Posta un commento