lunedì 31 gennaio 2011

Tolica del Salento Lecce Cicero (Lathyrus sativus L.)

Tolica del Salento Lecce Cicero (Lathyrus sativus L.)


Bruno Antonio tarafından Araştırma *

------------------------------------

Akdeniz'in birçok bölgesinde olduğu gibi, Salento Lecce çiftçiler tarafından yüzyıllar boyunca yetişen bitkilerin birçok çeşidi vardır ve Cicero Lathyrus sativus o arasında L. hangi özel pazar veya çevre dostu tarım teknikleri ve düşük çevresel etkileri ile yapılan yerel ürünler, yerel talebi ile karakterizedir "niş", ihtiyaçlarını karşılamak olacaktır.

---------------------------------



Latin cicerula yılında Yunan lathiros, Orta Doğu'dan çim bezelye, yıllık döngüsü ile otsu bir bitki, nohut benzer gelen bir baklagil olduğunu.

Tohum biz çim bezelye çok çok farklı taşlar gibi nehrin "atılım", gibi görünüyor gördüğümde, böylece bitki her türü için farklıdır.

Çim bezelye Apicius ve mutfakta değil, sadece bizim diğer baklagiller vardır. erken on yedinci yüzyılda İngiltere ve bir sürgün edildi cicerchia hakkındaki arazi iyi tat bellek tarafından tüketildiği Modena Castelvetro James şunları söyledi: "Biz hala bizim diğer baklagil cecerchia, ama birkaç kişi itiraz tahmin var, varlık kaba gıda ve yaratma ventosissimo kan yağ ve melankolinin çıkış yolu beslenir. "





çim bezelye önemi



Latince Cicercula, Cicero, nohut küçücük oluştururlar.





Lathyrus önemi



Lathyrus ya sebze ile donatılmış kimliği belirsiz bir bitki, belirten bir antik yunanca kelime, lathyros olan Romalılaşmanın olup çıkarılan sarhoş edici bir ajandır. Dönem meyve articulatus darboğazları (eklem) ifade eder.



1929 topraklarda ot bezelye



1929 yılında çim bezelye tapu 53, 19 ve 16 ha için Andria, Putignano ve sırasıyla Spinazzola kentlerinde ana ürün olarak saptandı. Bitely, Barletta, Puglia Conversano Gravina ve Cevizlerin Taşrada zeytin ağacı genellikle yan gösterilir.



çim bezelye yoksul Yetiştirilen arazi



Çim bezelye nohut tesisi gibi kadim bir tane baklagiller, daha fazla rustik, hemen her zaman kültürel uygulamalar düşük, kuraklık ve düşük sıcaklıklara dayanıklı marjinal topraklarda büyüdü. Tohumlar kama, köşeli, beyaz, kahverengi şekilleniyor - grimsi sarı veya krem. 300 den 500 bin dane ağırlığı aralıkları g. Sebze gevşek satılan veya farklı boyutlarda torbalarda paketlenmiş. yemek ihtiyaçlarını önce uzun bir ıslatın.



Cicerchia geleneksel gıda



Çim bezelye bir ürün geleneksel gıda ürünlerinin ulusal listesini DMdel 10.07.2006 altıncı revizyonu dahildir.

Baklagil besleyici ve protein (28-32%) açısından zengindir ve esansiyel amino asitler iyi miktarda içerir. çim bezelye Lathyrus sativus tohum tüketimi nearotoxin ß-ODAP (SS-N-Oxalyl-L-α, ß-diaminopropionic asit) diaminopropionic asit) tohumları mevcut yol açtığı nöropati önce en fazla 2 bin yıldır birliktedir.



Latir veya neurolatirismo



Latir neurolatirismo veya zehirlenme baklagiller kötüye nöbetleri ile karakterize bir nörotoksik sendromu ve istihdam uzun süre sonra alt ekstremite (felç) bozuklukları neden böyle çim bezelye (Lathyrus) atfedilir.

nedeniyle amino asit β-N-Oxalyl-L-α, β-diaminopropionico asit, özellikle Asya'da yaygındır.

Burada hastalık Üçüncü Dünya Araştırmaları Vakfı tarafından sunulmaktadır nasıl:

Lathyrus sativus: "Hıristiyan döneminden önce, yüzyıllar boyunca ölüm buzlu nefes vardır sadece çim bezelye büyüdü çorak topraklarda nefes aldı.

Cicerchia hiçbir botanik türlerin hayatta en kötü çevre koşulları altında gelişirler. Bitki dayanıklı, tarihsel olarak gelişmekte olan ülkelerde belirli alanlarda ucuz yiyecek olmuştur. Onun kullanımıyla ilgili trajik sonuçlara kimin hayatta kalabilmek için yemek zorunda olanlara ama değil, zaten M.Ö. dördüncü yüzyılda bilinen gibi görünüyor.

Cicerchia polenta ile yapılan ve ezilmiş veya öğütülmüş ekmek almak için bir sebze olarak pişirilir protein bakımından zengin ve lezzetli olan aç mideleri, doldurur. Buna karşılık, korkunç bir geçiş ücreti alır ve merkezi sinir sistemine saldıran, geri dönüşü olmayan spastisite üretiyor. İlk belirtiler, yürüme zorluğu, halsizlik ve benim bacaklarda ağrılı kramplar ile meydana gelir. Sonunda toplam felç ve ölüm gelir. "



Pantanelli Henry nasıl çim bezelye latir hastayım almadan yemek söyler



Önerilen bu Pantanelli Henry yazar olarak, "Ama (çim bezelye ed) Eğer çok fazla ot bezelye tüketmeniz halinde bozuklukları, konvülsiyonlar ve felç bacaklarda, aşırı cinsel adıyla bilinen neden olabileceğini bir glucoside az miktarda içerir. çim bezelye pişirmeden önce ıslak tutulur eğer özel çim bezelye un kullanımı fırında pişmiş kek nerede tariasi ülkelerle ilişkilerde karşılaşılan çünkü sorun oluşmaz. "





Bitki Genetik CNR Enstitüsü programı Bari



Bitki Genetik Enstitüsü C.N.R. Bari 1998 yılından bu yana koruma, karakterizasyonu ve çim bezelye germplasma değerlendirilmesi bir program başlattı. Araştırma ekotiplerinin tahıl üretimi, biyokütle, tohum büyüklüğü, protein içeriği ve ODAP içerik ilginç ile temsil edilen bir "çekirdek koleksiyonu" kurmak için izin verdi taşıdı. Bu çok orta güney İtalya'da çoğunlukla toplanan yerel çeşitler İtalyan kökenli yer alıyor. Out 18 İtalyan ekotiplerinin seçilen çim bezelye 35 replikler, çalışmalar fenolojik bioagronomiche, biyokimyasal ve moleküler yöntemlerle yapılmıştır. Sonuçları, her iki fenolojik ve üretken, doğrudan veya dolaylı olarak neden genotiplerinin biyokimyasal ve moleküler tanımlama programları yetiştiriciliğinde kullanılmak üzere anlamlı farklılık vurgulamak için kullanılmıştır.



Alanınızda çim bezelye yetiştirilmesi için bu yönergeleri izleyin



Ekim genellikle Şubat-Mart aylarında yapılır tohum / ha 100-120 kg, bir 0,40-0,50 m dosya zorunda kalır .. Bu simbiyotik bakteriler azot veya pestisit tedavileri sabitleme yeteneğine sahip, çünkü ot bezelye, diğer baklagiller gibi, azotlu gübre gerektirmez, ayıklama yapılır

istilacı türlerin kontrol etmek. Temmuz ayında, yapraklar sarı ve kararıyor sebze açtığınızda, bitkiler mowed vardır. Bitki yığınları bir araya mowed ve bakla kurutma tamamlamak için güneşin altında yaklaşık bir hafta bekletin. Elle veya makine ile yapılır bombardımanı.

Genellikle depolama tohumlar% 10 su sahip zaman. Mürdümük serin bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza edilir.

İlk çim bezelye sıcak rüzgarlar (bizim foehn) ve bodur tohumları atfedilen genellikle aşırı ısı, zarar görebilir. kırpmak için zararlı KURTLARIN, yaprak biti Siphonophora viciae kalt da o vardır. ve Uromyces fabae





çemen tohumu azı benzer



genellikle neden Salento Lecce bazı ülkelerde, çim bezelye meraklı itiraz "tòlica cangàle" veya "tòlica vangàle" cangàle "ve" vangàle "dir sadece ortalama molar diş olduğunu azı, o şeklinde andıran tohumlar.



Çim bezelye rahatsız



bir ev: Yakın geçmişte kadar, kırsal kültür onlar ifadeler ile, tolica, yani ot bezelye yeme gibi çekici, güzel yemek takdir aşırı ya da yapamaz telaşlı olarak kabul sahte bir kişi gibi kullanılabilir , tolica, ya da yemek: Yalnızca o anlayabilir, ne ... tolica da ironik bir atasözü der ki: sanki söylemek, borç tolica bitki kim, herhangi bir iyi birleştirmek değil, devam edecektir.



ne çim bezelye bir hektar yetiştirilmesi ile elde edilir Bugün,?



kilo 14.000-18.000 euro'dan sonra brüt pazarlanabilir üretim başına 7 € üretim iyi yetiştirme koşullarında tahıl ve satış fiyatı / ha 2.5 t yaklaşık 2 dir. biz tamamen size borçları birikmiş ödeyebilirsiniz mekanize olduğunu gördüğümüz gibi bugün kim borçları tolica tesisine sahip olanlar diye düşünüyorum "Bu ürünün gelirleri nedeniyle ile. Şubat ayı biz çim bezelye bitki Temmuz ayında biz güzel bir kazanç para olacak, geldi!



Bibliyografya



Polignano GB, UGGENTI P., V. ALBA, C. Delli Gatti, LA CICERCHIA V. Bisignano: KORUMA VE İYİLEŞTİRME İTALYAN Germplasm OF

F. Murer, 2005. popüler geleneğin Geleneksel Tarifleri. Puglia Sürümleri.

Massimo Vaglio, çim bezelye, antik ve rustik sebzeler. Her şey, gerçekten her şey ...

É.R. Grela1, T. Ve J. Studzinski Matras, Lathyrus tohumları içinde antinutritional faktörler Polonya ekili sativus.

Henry Pantanelli, Cicero

çim bezelye http://www.salentipico.com/prodotto.asp?id=621 ve Satış Fiyatı

Atlas Puglia tipik gıda

Giorgio Girit, CICERCHIA: FROM GURME GIDA baklagiller BRÜT

Nessun commento:

Posta un commento