domenica 5 dicembre 2010

Acum, cine plăteşte? Beneficiile de Regenerare del Salento Lecce

Acum, cine plăteşte? Beneficiile de Regenerare del Salento Lecce


Antonio Bruno *

----------------------------------

În timpul inundaţiilor a avut loc în Salento Lecce, în noiembrie 2010, Apărare civilă, pompieri, tehnicieni municipale, forţele de poliţie au intervenit imediat. Dar când cerul a devenit clar şi din nou lumina soarelui strălucitor iluminate cetăţenilor din zona au ieşit în stradă să se uite la daune la casele lor. Ca domn care a ridicat poarta de garaj sale şi caută în apă şi noroi a spus: Şi acum, cine plăteşte? Pentru a preveni deteriorarea este actiunea de recuperarea a explicat în această notă

------------------------------"Un oraş de pe o stâncă uscată, un mic, dar bine dispus, este mai mare decât Ninive haotic" (Phokylides din Milet, secolul al VI-VI î.Hr., fr 4..).

Soare şi ploaie, în scurt, clima, au un rol important în viaţa de femei şi bărbaţi, astfel încât aceşti factori sunt, de asemenea, reflectate în arhitectură şi urbanism inca din timpul vechilor greci şi romani.

Şi dacă zona în care locuim, de a cultiva şi de a trăi. depresia a fost invadat de mlaştină de apă stătătoare? În acest caz este nevoie de regenerare, care a afectat oamenii inca din antichitate. Dar ce este de remediere?

"Pentru a curăţa noi înseamnă că proiectarea, implementarea, întreţinerea şi exploatarea reţelei hidrografice, de fabricaţie, facilităţi, scooping şi de ridicare, care este destinat să asigure zonele urbanizate şi de producţie - care altfel ar fi supuse la inundaţii sau alunecări de teren hidrologice - şi pentru a face teren arabil prin irigare. Lucru regenerării este, prin urmare, două funcţii, care sunt integrate într-un echilibru delicat pe de o parte este plasat privind conservarea îmbunătăţiri funciare, alte permite dezvoltarea raţională a este de strict în scopuri agricole este productiv "(Lenzi , 2001, p.4).

Odată cu punerea în aplicare a lucrărilor de reabilitare deja în secolul VIII î.Hr. grecii au reuşit să se stabilească în teritoriile din sudul Mării Tireniene şi Ionică, inclusiv Salento Lecce. Apoi a fost Roma, că putem vedea încă rămâne de străzile sale, apeducte sale, canalele sale de scurgere,, apa canalizare, şi mai ales pentru munca sa de colonizare.

În perioada cea mai infloritoare din Roma, populaţia din Italia să nu depăşească, în toate probabilităţile, de 10-12 milioane înainte de sfârşitul Republicii Romane, au fost în descompunere greacă şi etruscă teritorii, cu câmpiile de coastă invadat de malarie şi a malariei .

De la sfârşitul secolului al treilea A. D. accelerat procesul de caracterizat prin abandonarea terenurilor deja cultivate, extinderea de vegetaţie necultivate şi transformată în pădure şi păşuni, dar mai îngrijorător pentru sistemul referitoare la tulburare de apă, după cum ştim cu toţii că "plajă", în flagelul de malarie . La acea vreme a oraşului a intrat în stare proastă şi a încetat să comerţului cu campanii. Nimic nu este stabil, după recuperarea şi cultivarea pământului, a existat atunci decretat că abandonarea, cum ar putea întâmpla astăzi, preluat dominaţia asupra naturii activităţii de omul care la Costul eforturilor de greu şi datorită geniului său a avut valorificată la îndoiţi la nevoile sale.

Pentru a intelege mai bine ce înseamnă să devină uscat şi arabile inundate sau ce înseamnă să străbat o zonă umedă cred că doar exemplu extrem de îmbunătăţiri funciare, care a fost construit în secolul al treisprezecelea de către olandezi care au luptat împotriva mare pentru a fura mai mult de 7000 km pătraţi (sq km) de teren.

Să nu uităm ceea ce a fost înainte de Salento Lecce recuperarea cel mai bine este să se stabilească privirea noastră asupra a ceea ce el a scris Salerni spre sfârşitul de '700, "uimirea Reca vedea mizerabil şi foame, locuitorii din una dintre cele mai frumoase de pe pământ. Limitele terenului de Bari la Otranto, dispărut toate urmele de civilizatie ... ... oamenii sunt expuşi la

efecte lente, dar inevitabile ale mlaştinilor febră ... ... .. foarte mare, care umple aerul cu vapori pestilentiale, astfel încât toate poticnesc tineri, palid şi descărnat, prin viaţă pentru a nu mai mult de şaizeci ani. Otranto, de departe, de sănătate a aerului să zâmbească înapoi, apoi, din nou, după Altar de Leuca, pustiirea de mefitic. "

Aici este cum să reprezinte călătorilor Terra d'Otranto şi economiştii de la sfârşitul anului 1700.

Ar fi într-adevăr o sarcină herculeană de a povesti experienţele cele mai semnificative teritoriale Salento Lecce spun alegerile făcute. Tulburare a terenului este evident chiar şi astăzi, şi daune extinse de la inundaţii ploilor din ultimele noiembrie 2010.

Pentru a depăşi această situaţie, costurile vietii umane, este, de asemenea, necesar să se definească, împreună cu staikolders principal, părţile interesate de exemplu, acţiuni, proiecte şi programe utile, necesare scris mai bine, pentru a permite recuperarea de Salento Lecce de a interpreta pe deplin rolul de neînlocuit al instituţiilor în conservare şi de gestionare a terenurilor în îngrijire şi utilizare a resurselor de apă multiple, în sprijinirea dezvoltării producţiei agricole şi alimentare Made Lecce Salento, care pot şi ar trebui să fie realizată prin consolidarea faza de organizare şi planificare. De ramura de Recuperare a Terenului Consorţiile del Salento Lecce, funcţiile lor referitoare la drenaj, protecţia solului, conservarea şi sporirea resurselor de apă, de protecţie a peisajului, în conformitate cu principiile comunitare ale dezvoltării durabile şi de guvernare a resurselor naturale, competenţelor dobândite prin experienţă practică dezvoltat de către consorţii de Regenerare în gestionarea a peste 200 000 de ecosistemele agricole sunt unelte în mâinile a cetăţenilor pentru a asigura gestionarea şi exploatarea a teritoriului că numai în acest fel va dezvoltarea durabilă mult dorit.* AgronomBibliografie

LENZI S., de conservare a solului, managementul apei şi dezvoltarea durabilă: rolul de

regenerării în cadrul reformelor autonomiei şi instituţionale, Bologna, Labelab, 2001.

LENZI S., liniile directoare şi criteriile pentru o reconsiderare a rolului de îmbunătăţiri funciare, irigaţii şi Cooperaţie, Roma, 05 iunie 2003.

Cosima Piscopo, clasa rural în Terra d'Otranto, în primele şase decenii ale secolului al XIX-lea. (Tezei de doctorat)

Nessun commento:

Posta un commento