venerdì 17 dicembre 2010

Produsele ecologice din Salento Lecce sunt mai gustoase şi hrănitoare?

Produsele ecologice din Salento Lecce sunt mai gustoase şi hrănitoare?


Antonio Bruno *



--------------------------

În ultimii ani, în Italia şi, în general, în toate ţările occidentale, a existat o schimbare profundă în relaţia dintre producţia de alimente şi de consum. Dimensiunile structurală şi calitativă a potenţialului agriculturii ecologice în Lecce Salento sunt, pentru mulţi ani, un fenomen de importanţă absolută la nivel naţional. În această lucrare unele observaţii asupra bio să contribuie la claritatea şi gradul de conştientizare a tuturor care trebuie să reflecteze asupra naşterii unui Lecce în prin intermediul numărului Foscarini 16 din "Campagna Amica Place", primul agricultorilor de piaţă şi primul exemplu de vânzări directe a avut loc în Salento Lecce.

--------------------------



Daca ne uitam la piata, veţi vedea că ei vând produse de mare obţinute prin cultivarea într-un mod natural, dar există puţine frunze cu 12 stele, care este simbolul pentru produsele ecologice. De ce? Dar birocraţia, în fapt procedura care trebuie urmată pentru a obţine certificarea produselor ecologice este prea complex.

Într-un articol publicat de săptămânalul Espresso arată concluzia unui studiu al American Journal of Clinical Nutrition afirmă că lipsa de date să spun că există o legătură între alimente ecologice şi de sănătate. cercetător Flavio Paoletti all'Inran că Institutul Naţional de Cercetare pentru Alimentaţie şi Nutriţie este dificil să facem comparaţii între produsele ecologice şi produsele care folosesc substanţe chimice sintetice, pentru că există foarte puţine studii disponibile.

Există o cerere puternică pentru produsele agricole nu sunt contaminate cu pesticide şi produse fără utilizarea îngrăşămintelor chimice. Vreau să spun că sunt mai multe persoane care doresc să mănânce să crească produselor agricole, utilizând numai substanţe naturale, care furnizează plantele agricultorului.

Fermierul trebuie să vă asiguraţi de a utiliza substanţe naturale şi, prin urmare, a produsului său va fi vândut într-o piaţă în valoare de 3 miliarde de euro în Italia, 13 în Europa şi 37 în lume!

Costisitoare pentru a produce fermier ecologic crezi? Unele estimări spun că pentru a produce ulei de masline ecologic ar trebui să cheltui 20 la 30 de procente mai mult, dar cel puţin ai putea vinde produsul dvs. de două ori că obţinute prin utilizarea substanţelor chimice.

Dar există este drept că în toate privinţele fi spus că trebuie să existe substanţe chimice? Te-ar cumpara un cârnat, fără chimicale, conservanti sau fără? Nu pe mine! Nu luaţi riscul de botulism sau intoxicaţii alimentare cauzate de ingestia de toxine grave preformate prezente în produsele alimentare contaminate.

Potrivit Dario autor Bressanini de "pâine şi minciuni" nu există nicio diferenţă între inerent naturale si sintetice. El explică prin a spune că busuioc conţine tineri Metileeugenolo că este un potenţial carcinogen uman şi 21 de agenţi cancerigeni frumos de cafea sau cancerigeni suspectate.

De asemenea, în conformitate cu Dario Bressanini de cercetare privind agricultura ecologică, în acest stat, care nu va elibera substanţe toxice în mediu şi, prin urmare, are efectul de a avea un mediu mai sănătos, nu este mai mare pe biodiversităţii. Acelaşi autor susţine că, deoarece producerea unui câmp de roşii cu standardele organice este mai mică decât cea obţinută prin tehnici convenţionale pentru a obţine aceeaşi producţie avem nevoie de mai mult teren.

Dar întotdeauna dovezi ştiinţifice Dario Bressanini arată că produselor ecologice are mai multi nutrienti si este mai sanatoasa decat cea obtinuta cu ajutorul produselor chimice sintetice.

Ei bine, în funcţie de acest autor frunze cu douăsprezece stele este doar un instrument de marketing, dar acesta are efectul de a proteja mediul nostru.

Dario Bressanini în raportul său la Forumul XXII de medicină de plante în ultimele zile, a avut loc la Bari, el a vrut să vorbească despre criminal nevăzute, de monoxid de dihidrogen sau DHMO. Acum, că este o substanţă periculoasă. Este un solvent industrial, se găseşte în celulele tumorale de terminale pacienţi este componenta principală a ploii acide, contribuie la eroziunea solului şi a peisajelor naturale, pătrunde în acvifer.

monoxid de dihidrogen este utilizată în producţia de energie nucleară în falsificării produselor alimentare (sunca vin), contribuie la efectul de seră şi provoca mii de decese în fiecare an!

Am fost capabili să difuzeze acest adevăr ar trebui să ne facă conştienţi de pericol. Attiviamoci pentru a ne proteja si a copiilor nostri.

Regiunea Puglia în Buletinul Oficial din Regiunea Puglia - nr 190 din 26.11.2009 au scos la licitaţie pentru a sprijini comercializarea şi vânzarea de produse ecologice şi în aceste zile au fost publicate listele celor admişi. Sper că această notă ajută la concentrarea atenţiei asupra a ceea ce am fond şi că acest anunţ serveşte să spun foarte clar că în Salento Lecce creştere organic, care utilizează substanţe naturale, mai degrabă decât sintetice, substanţe mai puţin toxice sunt eliberate în mediu şi apoi are efect de a avea un mediu mai sănătos şi pentru a obţine o mai mare biodiversitate pe. Dar un ulei de măsline extra-virgin este hrănitoare şi gustoasă, deoarece este hrănitoare şi gustoasă decât faptul că produsele utilizate sintetic: singura diferenta este mica, indiferent că aceasta dăunează mediului înconjurător! Ne cumpăra produse ecologice contribuie la conservarea şi protejarea mediului, care este de 99% peisajul rural.

În acest cadru sa născut în Lecce, "Campagna Amica Place", piata primii fermieri ", iar primul exemplu de vânzări directe a avut loc la Lecce, Salento.

"Campagna Amica Place" este în număr Foscarini 16 Lecce (lângă Cinema Saint Lucia), de luni douăzeci decembrie (de deschidere la ora 18.30) poti cumpara in fiecare zi (de luni până sâmbătă 8-13 şi 16-20) zeci de produse din ţara Salento, Lecce, toate strict în Km 0.

Preţurile sunt de două ori ca preţurile bio normal, dar preţurile produselor de vânzare pe un număr de Foscarini, 16 va fi de 30% mai mici decât cele prevăzute de serviciul "SMS consumatorilor Afacerilor Ministerul Agriculturii.

Înţeles? Avem toate aceste calitati, gust, şi, în acelaşi timp proteja mediul înconjurător "economisire", dar există puţine frunze cu 12 stele, care este simbolul pentru produsele ecologice. Veţi putea să cumpere, vinuri, produse vegetale, otet, ulei de măsline, organice sau conventionale, branza, produse lactate, carne proaspata, mezeluri, conserve de legume şi alimente procesate, paste făinoase, pâine şi produse de panificaţie, legume şi miere. Tot ceea ce a făcut în Salento Lecce.

Director de vanzari este responsabil pentru cooperare "Agricole Noua Generatie" de pe Marte din Salento Lecce, coop membru alimentar al Ligii, în timp ce alte companii vor fi prezente în magazin: Gaia srl, Agricola Agostini, Murgina Farm, Farm Padula Salice Salentino vin de cooperare. Sunt într-adevăr plină de semnificaţie şi de sens cuvintele preşedintelui Coldiretti Lecce, Pantaleo Dot: "Toate acestea se duce la crearea unui sector agricol întreg şi toate italian Prin" Friendly Place Campanie "ne satisface nevoile consumatorilor care au avut. a cerut insistent ziua de deschidere a pieţei un grup de fermieri ", ne ajuta familiile să facă cheltuielile unei gospodării în economie, în acelaşi timp asigurând autenticitatea şi prospeţimea produsului prin controlate şi urmărite.

În acest fel Salento va duce la alimente sănătoase şi gustoase, în acelaşi timp şi pot sprijini în mod eficient economiei locale. "

Emilio mulţumit, de asemenea, Saracino, presedinte al New Generation cooperative agricole: "Pentru companiile locale de vânzare directă este o mare oportunitate, deoarece aceasta înseamnă transformarea într-o piaţă locală în cazul în care ţinta de producţie cu certitudine În acelaşi timp, ne putem îmbunătăţi typicality noastre, plantele leguminoase. uleiuri, din sosul de rosii conservate, ajutându-i să redescopere Salento arome buna, sanatoasa din trecut. "

Vom fi toate la ceremonia de panglicii de decupare pe luni douăzeci decembrie la ora 18.30, şi va exista instituţii, inclusiv consilier Regională pentru Agricultură, Stephen Dario, preşedintele provinciei, Gabellone Antonio, consilier provincial agricultură Frank Pace, primarul din Lecce, Perrone Paolo, consilieri şi Luigi Attilio Coclite Monosi, preşedintele Camerei de Comerţ, Alfredo Prete, şi apoi reprezentanţi ai grupurilor de consumatori şi, desigur, tuturor partenerilor care au susţinut proiectul. De asemenea, în timpul seara va oferi o degustare de produse tipice. Nu face angajamente pentru luni!





* Agronom





Bibliografie



Tiziana Moriconi, ceea ce mănâncă - L'Espresso 22.12.2010

Dario Bressanini, Etică şi comunicare a adevărului ştiinţific - Bari XXII Forum de medicina plantelor

Buletinul Oficial al Regiunii Puglia - nr 190 din 26.11.2009, de sprijin de marketing şi vânzarea de produse ecologice - notificare de selecţie a proiectelor

Vânzările directe pentru produsele "fabricat în Salento"

http://www.iltaccoditalia.info/sito/index-a.asp?id=13561

Naşterea piaţă primii fermieri "stabil", Campagna Amica Place "http://www.frisella.it/index.php?option=com_content&view=article&id=6634:nasce-il-primo-farmers-market-stabile-punto-campagna- prieteni & catid = 54: evenimente--a-Salento & Itemid = 45

Nessun commento:

Posta un commento