martedì 23 novembre 2010

2000 ani de Măslinilor din Salento Lecce

2000 ani de Măslinilor din Salento Lecce


Antonio Bruno *

----------------------------------------

De ce 538 soiuri de arbori de măsline în Italia, doar două s-au stabilit în Salento Lecce? Există alte soiuri de lemn de măslin? În cazul în care pot să te duci sa vezi? În această notă de comentariile unui agronom.

----------------------------------------Este frumos să trăieşti într-o ţară care a fost călcat în picioare de sandale a grecilor două mii de ani. Da! Grecii se uită la şi apoi a scris, şi scrierile lor au supravieţuit până în ochii mei, care ar putea vedea linia care răsuceste pentru a forma în mintea mea că simbolurile sunt transformate în sensuri şi imagini de două mii de ani.

Tu şi am citit că pot observa realitatea de două mii de ani în urmă, înregistrate de către strămoşii noştri. Dar cred că despre asta? Nu este minunat? Un nume grec Strabo, care sa născut în Amasea la BC 58 şi a fost un geograf antic, a venit în Salento Lecce! Ştiu, pentru că am citit descrierea lui de zona în care locuiesc. Este un privilegiu pentru a accesa percepţia unui om două mii de ani, scrie el, descriind Lecce Salento ca un teritoriu în care locuitorii au fost foarte laborioasă la punctul de a fi capabil să cultive grâu şi alte plante în ciuda asprimea caracteristica terenului prin prezenţa de pietre. Interesant referire la lipsa lui Strabon de apă în regiunea noastră, care, cu toate acestea, admirat păşuni frumoase şi prezenţa de copaci.

A fost 2.000 de ani si, în pofida activităţii devastatoare făcut de bărbaţi, peisajul încă mai păstrează frumuseţea sa, care îşi are rădăcinile în prezenţa vechi de măslin, ar fi mai bine să scrie "padurea din cauza copacilor din Salento Lecce.

Luciana Baldoni, referindu-se la tema "caracterizarea de soiuri" a proiectului Olviva şi cercetător la Institutul de Genetică Plant - CNR, Perugia secţiune precizează că persoanele în ţara noastră de astăzi sunt 538 de soiuri de măslini, care reprezintă aproximativ 42% din patrimoniul mondial . Dar întotdeauna de acelaşi cercetător înveţe că în creştere de măsline italian se bazează pe 90% din cazuri, doar 50 de varietăţi, şi voi adăuga că una din Salento în Lecce se bazează doar pe doua varietati: Lecce şi Cellina Ogliarola de Nardo.

Lecce Ogliarola creste si produce într-o manieră satisfăcătoare, chiar dacă productivitatea sa este variabilă în funcţie de ani pentru a deveni, în unele săraci. Cellina Nardo, de asemenea, cunoscut sub numele de sarazini, are un conţinut de ulei de mai puţin de Lecce all'Ogliarola, dar are o producţie constantă a lungul anilor, astfel încât să facă foarte prezente în mediul nostru.

Soiuri de măsline a fost afirmat în timpul crizei grave de la sfârşitul anului 1800 începutul anului trecut de 900 de măsline del Salento Lecce problemelor de pe piaţa, dar nu şi pentru adversitate, şi mai ales între cele din parazite Brusca, cauzat de o ciuperca aparţinând Ascomycota (Stictis panizzei).

Nardi Cellina spus în Salento Lecce, deoarece în timpul quell'epidemia sa dovedit a fi mai rezistente la Brusca.

Dar după două mii de ani de măsline în creştere nu au apărut ca doar aceste două soiuri? Posibil ca peste ani nimeni nu a încercat să introducă altele noi?

Presta Ioan a scris în 1792 că a introdus cursa infrantoio de măsline, şi coregiuolo morajolo din Toscana care a produs măsline din al treilea an. Întotdeauna să fie grefe a raportat că el a jucat cu Licinio (Ahr) şi Sergio (Resciola) Venafro.

Spre sfârşitul celor 800 de baronul Adolf Colossus Capeselle agricole în mediul rural din Salento Lecce Ugento realizat cu soiuri de plantaţii de măslini în Toscana, Calabria şi Bari care se referă la prof. Giacinto femei într-o publicaţie din 1969 care să ateste că aceste plante au fost încă trăiesc în acest fond, dar că a avut pipernicit, mai puţin productive, şi puţină rezistenţă la paraziţi.

De asemenea, la sfârşitul celor 800 au existat încercări de a introduce noi soiuri de măslini în zona de dl Modoni Palmariggi în mediul rural de Salento Lecce şi domnul Healy în agro Ruffano ambele încercări au eşuat.

Dar, ca întotdeauna există excepţie, Lecce şi Salento, care poate fi definit ca o colectie de soiuri de măsline creat la ferma de Tecnico Istituto Agrario John Presta Lecce pe cale de a cuţit Sf. Petru din şi de lângă Parcul Arheologic Rudiae vechi.

În 1930, apoi decan prof. Xavier Jovino el a cules 85 soiuri din toate colturile Italia. Aceste măslini sunt încă admirabile pe bulevardul că legăturile cu Institutul de Tehnică Agricolă Hotelier, care are un birou in fabrica de tutun vechi al Institutului.

Statutul de plante este că nu exclude posibilitatea de răspândire în Lecce Salento noi soiuri de măsline.

Măslini sunt acum 80 de ani şi pentru acest motiv, ar fi interesant de observat şi verificarea condiţiilor de producţie, am scrie o în speranţa că Grădina Botanică de la Facultatea de Biologie, Universitatea din Salento a face cu o cât mai curând am trimite acest notă Hail la Rita profesorul, şi pentru a Prof. Dr. Piero Agr Utilizatori. Fabio Ippolito se ocupă cu normă întreagă, cu mare succes al Grădinii Botanice.

O notă ultima pe Cellina Nardo că în afară de a fi utilizate pentru a obţine petrol după ce au fost îndulcite sărate în recipiente de lut speciale numite Capasa.

Toate dintre noi, în Salento Lecce mananca aceste măsline însoţite cu pâine sau o pâine pe care stim cu totii se numeste "Pucci", realizat prin amestecarea drojdie la aluat o Cellini pic de măsline şi apoi bucătar în cuptor obţinerea puccia uns că astăzi sunt disponibile în toate brutării del Salento Lecce, dar odată ce a fost pregătit la 7 decembrie ştim cu toţii să fie în ajunul Sărbătorii Neprihănitei Zămisliri.

Pâinea, vinul şi uleiul de măsline sunt baza dietei mediteraneene că UNESCO a reuniunii Comitetului Interguvernamental în Nairobi 16 noiembrie 2010 patrimoniului intangibil numit de către UNESCO.

Tot ce ştiu este dovedit ştiinţific faptul că puterea reală a dietei mediteraneene este benefică prin faptul că aduce în faţa cardiovasculare şi cancer. Şi "că este împărtăşită la toate nivelurile că modelul Marea Mediterană este singurul s-au dovedit de succes împotriva majoritatea factorilor de risc care predispun la apariţia bolilor cronice majore ale secolului nostru. Consumul mondial de ulei de măsline are o creştere anuală medie de 9,2%. Consumul de ulei de măsline a crescut cu aproximativ aceeaşi magnitudine în ţările mai dezvoltate economic în cazul în care creşterea în ultimii 10 de ani a fost remarcabil. SUA şi Canada sa dublat consumul în Japonia a fost o creştere de şapte ori, în Marea Britanie şi Franţa consum

de cinci ori şi Germania are mai mult de triplat.

Deci, ce mai aşteptăm? Peste 85 de mii de hectare de măslini în pădure de Salento, Lecce, există aproximativ 9 milioane de măslini, fiecare produc, în medie aproximativ 40 de kilograme de ulei. În zona noastră vom produce 360 milioane de lire sterline de ulei de măsline sau de 3 milioane şi 600 mii tone. Acest ulei de ulei de măsline din Salento Lecce este ingredientul cheie al dietei mediteraneene, alimente functionale care vindecă boli cronice majore ale secolului nostru, acum se cade să ne de a face cunoscut tuturor că a face bine pentru fiinţele umane contribuie la bogăţia de teritoriul nostru!

BibliografieAlberto Grimelli: Printre peste cinci sute de soiuri de măsline din care să aleagă?

Anthony Bruno: O mână de custozi de http://centrostudiagronomi.blogspot.com/2010/05/un-manipolo-di-custodi-del-creato.html creaţiei

Albert F. Leandro: Descrittione întreaga Italie şi a insulelor sale relevante Venetia, 1577

Giacinto Femeile: Aspecte şi probleme de restructurare în provincia măslini din Lecce

Alessandra Miccoli: cultivarea de trecut si prezent

Experimental Institutul pentru Olive - Rende (CS): STATISTIC SULL'OLIVICULTURA şi ulei de măsline de măsline extra virgin OIL PUGLIA

Nessun commento:

Posta un commento