lunedì 29 novembre 2010

Agronom Carmel Buttazzo, "Cunoaşterea de arome: universul de ulei de măsline. De sănătate de calitate şi teste de gust "

Agronom Carmel Buttazzo, "Cunoaşterea de arome: universul de ulei de măsline. De sănătate de calitate şi teste de gust "


Antonio Bruno *

----------------------------------------

În această notă primele informaţii primite în timpul workshop-ului "Cunoaşterea de arome: universul de ulei de măsline. Test de Calitate de sănătate şi gust ", care a avut loc sâmbătă 2010-11-douăzeci şi şapte la Tricase. Agronom Carmel Buttazzo explicat ce uleiul intr-o denumire de origine acronim DOP Terra d'Otranto, un brand stabilit de Uniunea Europeană UE

----------------------------------------

Când ştii că nu poate opri o persoana prima impresie. O fata rotunda, cu o pereche de ochelari şi un zâmbet topped off cu o voce vicleana si seducatoare a fost întâlnirea cu colegul meu agronom Buttazzo Carmelo a spus Nino.

Dar pana ieri nu am auzit un raport cu privire la uleiul de măsline şi de măsline, dar ne sunt conectate atât la profesie, deoarece ambele de consilieri al Ordinului Lecce. Suntem atât de editori de emisie TV a Ordinului de la acel loc şi am încercat să fure o notă de valoare cu privire la uleiul de măsline şi de măsline. Nino, dar nu am vrut sa, din ruşine, scrupule, cine ştie ce perfecţionismul înseamnă un angajament de zi cu zi la profesie şi a teritoriului. Nino este aceasta, este scrupulos etica profesională şi competenţă. Ei bine, asta e ceea ce noi toţi ar trebui să devină Medicii de Agronomie şi Medicii de Silvicultură!

Apoi, e de mirare de un apel telefonic pentru a spune nu-mi pentru a putea să meargă la o întâlnire în care am avut să-l înlocuiască înseamnă că sâmbătă, douăzeci şi şapte-11-2010 în Tricase ar vorbi şi ulei de măsline.

Şi sâmbătă ", eu o numesc şi vă voi vedea la bar din apropierea Trentino să plece pentru Tricase. I a lua, de asemenea, în maşina lui cu un alt coleg şi meu concetăţean Gianni Lezzi expert degustător de ulei, pe scurt, o surpriză după alta, dar nici un moment să solicite şi du-te!

Se numeşte FOREMA sau voci, arata, gusturile şi trasee rurale şi marine din Salento Sud iniţiativă este la ora 18.30 la Saletta GAL "Capo S. Maria di Leuca "la Palais des Princes Galon.

Tema workshop-ului este "Cunoaşterea de arome: universul de ulei de măsline. de sănătate de calitate şi teste de gust, "am citit în broşura care va discuta agronom Carmel Buttazzo, un expert în extracţia uleiului de măsline, Agricole Expert Ioan Lezzi, degustatorii profesionisti si Dr. Stefania Leone, biolog si nutritionist.

Workshop Ştii ce? Nu? Apoi mi-ai scrie, mijloace de laborator, atelier. Am fost în acest laborator frumoasă şi bine mobilate şi confortabile, participă intens, am venit la lacrimi. Nu-ţi vine să crezi? Ştiu! Sunteţi suspecte şi am înţeles. Eu cer ca să continuaţi să citiţi acest lucru, deoarece voi explica mai târziu.

Sunt date cuvântul pe care se ridică la Nino, rascoleste in geanta ei, pune în cartea de identitate şi spune că este un instrument avem pentru a identifica o persoană. Apoi, el ne întreabă dacă ne cunoaştem de un instrument similar cu o carte de identitate, care este capabil să identifice ulei de măsline din Salento Lecce. Tăcere în cameră. Şi aici e un brand care pune ulei în galben şi roşu, care este o denumire protejată de origine acronim DOP Terra d'Otranto, un brand stabilit de Uniunea Europeană UE I se poate lăuda decât uleiurile certificate de originile şi care îndeplinesc anumite specificaţii. Nino a spus că alegerea de culori, de asemenea, am fost norocoşi, deoarece galben si rosu sunt culorile din provincia Lecce, precum şi ca fiind partea de sus a echipei de fotbal de care Nino este fani fanatic.

În această etichetă UE este, de asemenea, asociat cu marca de Consorţiul pentru Protecţia extra virgin ulei de măsline DOP Terra d'Otranto, un brand frumos care reprezintă una dintre cele 57 de turnuri de coastă ridicate în perioada de spaniolă, la începutul secolului XVI de către Charles V pe ambele coaste ale salenro Lecce, San Cataldo (Marea Adriatică), în Porto Cesareo (Marea Ionică), pentru a detecta prada în depărtare inamic, turcii şi piraţi în principal, cei care se pregăteau să se năpusti. De fapt, am explicat că Consorţiul are în statutul său rolul de protecţie şi supraveghere a DOP Terra d'Otranto.

Consumatorii, în general, ar trebui să ştie că DOP şi logo-ul a consorţiului, extra virgin ulei de măsline DOP Terra d'Otranto asociate cu produsul la un teritoriu, Terra d'Otranto în care există, de asemenea, Lecce Salento.

Întrebarea este nu agronom Carmel Buttazzo Salento în Lecce este dacă putem face ulei de măsline de înaltă calitate. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că există o opinie larg răspândită cu privire la calitatea de ulei de măsline din Toscana, Umbria şi Lacul Garda, sau siciliene, dar nu este pentru ulei în loc de Salento în Lecce.

Avem o moştenire de nepreţuit copaci monumentale vechi, care să stârnească admiraţie şi e de mirare, dar toate acestea nu este de multe ori legătură cu calitatea.

Dacă aveţi curiozitatea şi perseverenţa de a urmări dacă eşti unul de 60 mii de proprietari o dumbravă de Salento, Lecce, lectura notele interviului următoarea agronom Buttazzo Carmelo Nino a spus atunci vei înţelege cum să facă un ulei bun. Dar asta e altă poveste.

(Continuare)* Agronom

Nessun commento:

Posta un commento