domenica 28 novembre 2010

Dlaczego oliwa z oliwek jest "food-drug"

Dlaczego oliwa z oliwek jest "food-drug"


Anthony Bruno

------------------------------

Sobota, Listopad 27, 2010 w przepięknej scenerii stajni zamku Gallon Tricase dr Stefania Leone, dietetyka biolog wydał raport na temat "Aspekty" oliwa z oliwek, odżywcze i zdrowotne. " W tym pamiętać, ciekawe informacje, że nauczyliśmy

------------------------------





Mam zamiar Tricase del Salento w Lecce, ponieważ Zamek lub Pałac finał Princes FOREMA Gallon o "Voices, Wygląda, smakuje Wsi i morskich szlaków między Południem Salento.

Ideą projektu było odnalezienie i przebudowa Salento, w szczególnych Tricase i Castro, oraz dwóch miast w przeszłości charakteryzował działalność wiejskich i morskich. Projekt zyskał głębszego zrozumienia środowiska jako web kultury materialnej i symbolicznej, prawdziwe "żywe muzeum", pełen historii i depozytowych jej tradycje, obyczaje i twórczości artystycznej. Szukaj przedmiotów dowodów i wykopał głęboko w działania, które tradycyjnie charakteryzuje Tricase i Castro.

Uwaga skupia się na opowieści, historie, opowieści miejscu.

Lubię być w tym budynku, który został zbudowany w 1661 przez Stefano Gallone II, pierwszy książę Tricase, który chciał zrobić wiele pokoi na każdy dzień roku oraz pokój zwany "Tron", 24,30 x 11 m, 70, wystarczająco duży, aby zawierać więcej niż tysiąc osób.

Wieczorem w dniu 27 listopada w stajni tego zamku brałem udział w warsztatach pt "Wiedza o smakach: wszechświat oliwy z oliwek. zdrowotnej wysokiej jakości i testów smaku. "

W takiej sytuacji nie mogli docenić dr Stefania Leone, dietetyka biologa, który dał raport na temat "Aspekty" oliwa z oliwek, odżywcze i zdrowotne. "

Yeah! Dlaczego zawsze jemy oliwę, ale często nie zgadza się, że wiemy, co jemy. Oliwa z oliwek jest złożona głównie z 98% trójglicerydów, które są najważniejszą grupą w diecie tłuszczu. Pozostałe 1-2% to część "niezmydlających się", reprezentowane przez "nieznacznych", ale bardzo ważne substancje odżywcze, należących do różnych klas, takich jak sterole, skwalen, fenole, polifenole, alifatyczne i alkohole triterpenowe, chlorofil, witaminy A, D, E, K. Czy nie wiesz, że? Nie wiedziałem, że było tak wiele substancji w oliwie jeść codziennie!

Jego wartość kaloryczna jest bardzo wysoka w rzeczywistości 100 gramów oliwy z oliwek zawierającej 100 900 kilokalorii (kcal). Ale w oliwie z oliwek, istnieją dwie substancje, ω-6 kwas lineola i α-linolenowego, które są tłuszcze ω-3, zwany istotne, ponieważ nie mogą być syntetyzowane przez organizm i dlatego muszą być wprowadzone w drodze "moc.

Kwas oleinowy jest tłuszcz w większości ludzkich błon komórkowych, co

kwas oleinowy wykonane z oliwy z oliwek i wchłania się po trawienie, stosowany jest do syntezy błon biologicznych dać im więcej płynu.

Stosunek kwasu linolowego / zawartości kwasu linolenowego w oleju z oliwek, zamiast w tej samej proporcji mleka.

Spożycie tych kwasów tłuszczowych jest ważne w okresie ciąży i pierwszych dni życia dla rozwoju układu nerwowego zarówno płodu i noworodka.

Dr Stefania Leone wyjaśnił, że pod względem przyswajalności oliwy z oliwek jest najlepsza wśród olejów i dodał, że lecznicze właściwości oliwy z oliwek znane są od czasów starożytnych, a to Dlatego uznano połowie substancji pomiędzy żywność i leki. Szczególności zapach przyznanych środków spożywczych z oliwą z oliwek i jej elementy bardziej smaczne jedzenie, przyjemne i atrakcyjne. Przyczynia się to do wydzielnicze bodźce aktywują układ trawienny poprzez promowanie lepsze trawienie i metabolizm oraz doskonałą żołądka i jelit tolerancji.

Oliwa z oliwek na obecność kwasu oleinowego, w szczególności, zmniejsza wydzielanie kwasu solnego (HCl), chroniąc błonę śluzową żołądka, poprawia opróżnianie pęcherzyka żółciowego, zapobieganie obliczenia powodują niższą aktywność wydzielniczą trzustki, ułatwia "wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i wapnia, wywiera działanie przeczyszczające, szczególnie na pusty żołądek i

utrzymuje niski poziom cholesterolu LDL, podnosząc poziom cholesterolu HDL. Wiecie jak dobrze to sprawia, że jesz oliwy z oliwek oryginalne?

Dr Stefania Leone kontynuował ciekawy raport stwierdzający, że oliwa z oliwek w obecności antyoksydantów oraz obecność jednonienasycone kwasy tłuszczowe, wydaje się być korzystne dla gotowania i smażenia potraw. Antyutleniacze obecne w oliwie z oliwek zmniejsza powstawanie wolnych rodników podczas smażenia i gotowania żywności

Ponadto, oliwa z oliwek ma temperaturę dymu 210 ° C, wyższe niż najczęściej stosowanych olejów roślinnych (palmowego i kokosowego) i margaryny i masła, a wszyscy wiemy, że gdy pali olej należy wymieniać, ponieważ jest toksyczny! Akryloaldehyd (propenal lub nawet 2-2-propen-1-ale czy akrylowego) jest toksyczny dla wątroby i drażni błony śluzowej żołądka, który jest produkowany przez odwodnienie gliceryny, reakcja zachodzi podczas smażenia poza punktem olej dymu wędzarniczego używanych.

Dr Stefania Leone również mówił o nieznacznych oliwy z oliwek. Chociaż obecny w małych ilościach (2%), stanowią ważne elementy funkcjonalne i nutraceutyki. Jak to powiedzieć? Nie wiesz, co oznacza, że "nutacetica znaczenie? Słuchaj, nie ma nic złego, a teraz piszesz, że mam na myśli. Odnosi się do analizy żywności, które mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Nutraceutyków są również nazywane żywności funkcjonalnej, produktów farmaceutycznych lub farmalimenti żywności. Nutraceutical jest pokarmem-drug "lub ze zdrową żywnością, które składniki odżywcze związane z wybranych cech, takich jak wysokie el'ipoallergenicità strawności, lecznicze właściwości naturalnych składników aktywnych pochodzących z roślin o sprawdzonej i potwierdzonej skuteczności. W oliwy z oliwek: skwalen, fenole, acididiidrossifeniletanolo, kumarowego kwasu, kwercetyna, lignany, karotenoidy, tokoferole, katechiny, alkohole triterpenowe i fitosterole. Jak to powiedzieć? Nie miałeś pomysł połykania wszystkie te słowa, które wydają się nawet słowa?

Ale jestem pewien, że nigdy nie wiedział, że związki te są niezbędne dla zdrowia osoby, dla ich działanie przeciwutleniające, vasoprotective, przeciwzakrzepowe, przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i antyalergiczne. Czy rozumiesz teraz znaczenie? Skwalen, nazwany tak dlatego, że został wyizolowany po raz pierwszy w wątrobie rekinów, w jelicie powoduje powstawanie β-sitosterol, substancję hamujące wchłanianie cholesterolu.

Jego działanie przeciwutleniające jest nieco mniejsza niż β-karoten.

Witaminy A i witaminy E grać na działania, istotną rolę przeciwutleniaczy w metabolizm lipidów i komórkowej.

Dr Stefania Leone w ten sposób powiedział, że antyoksydanty w oliwie z oliwek są ważne dla zapobiegania starzenia się komórek, początek poważnych chorób, takich jak miażdżyca, rak piersi, prostaty, okrężnicy, skóry, a nawet cukrzycy.

Witamina D również rozpuszczalna w tłuszczach, umożliwia dobre wchłanianie wapnia w jelitach, przydatnym elementem w wieku rozwojowym dla kości i zapobiega osteoporozie u osób starszych.

Ponadto regularne spożywanie oliwy z oliwek odgrywa rolę przed spadkiem zdolności poznawczych obserwowane podczas starzenia się.

Ochronną rolę przypisuje się właściwy stosunek kwasów tłuszczowych i jednonienasyconych (neuronów i synaps składników błony), a także za wysokie spożycie przeciwutleniaczy, witaminy E i polifenole.

Wreszcie, dr Stefania Leone twierdził, że starzenie się jest związane ze spadkiem funkcji fizjologicznych przewodu pokarmowego i zmniejszenie wchłaniania witamin i minerałów, oliwa z oliwek jest zalecane w diecie osób starszych na wysoką strawność i jego zdolności do ułatwienia trawienia jako całości.

Ostatnia rzecz: to jest ważny tylko dla oliwą z oliwek i prawdziwe!

Nessun commento:

Posta un commento