lunedì 22 novembre 2010

Măsline din Salento Lecce au lepră!

Măsline din Salento Lecce au lepră!


Antonio Bruno *

----------------------------------

Cele mai recente campanii de măsline au fost caracterizate prin răspândirea de măsline lepră ce în ce mai grave. Incidenţa bolilor plantelor care au ajutat la submina în continuare un sector, cum ar fi uleiul de masline, deja grav afectate de o criză severe de piaţă. În acest noiembrie 2010, situaţia sa înrăutăţit şi boala virulenţă observată este excepţională. În această lucrare informaţii la un câmp care a suferit prea des din lipsa de comunicare eficientă în măsura în care operatorii săi.

----------------------------------E "disperat prietenul meu Perito Agrario Rino Scardino, îmi spune că în acest an măslinelor de Salento Lecce dau un randament scăzut al petrolului şi că are o aciditate ridicată. Pentru aciditatea te până la 10 grade, ceea ce înseamnă conţinutul de acid oleic 10%. Îmi spune că a fost martor personal analiza este că, în Melendugno Squinzano del Salento Lecce şi înainte de ochii lui a ajuns la 7-8 grade, este practic inutil ca hrană pentru petrol lampant.

Am primit confirmarea de la agronom Giancarlo Biasco că mi-a spus despre o emisiune de mare şi Prof. Vincent Mello îmi spune că boala care cauzeaza acest grad ridicat de aciditate si un randament foarte scăzut şi lepra adaugă că aceasta este cauzată de ciuperca Gloeosporium Alm Olivarum. Ciuperca a fost mereu acolo, în Salento Lecce, dar în acest an prezintă o virulenţă extraordinară. Prof. Mello vorbesc Francesco Arditi, un producător major de măsline del Salento Lecce, a ridicat plângerile sale la randamentul minim de ulei de la şapte grade de aciditate.

Lepra ", o boală cunoscută încă de la sfârşitul secolului trecut, este prezent în multe ţări şi din sectorul de măsline în Italia a fost raportată în 1950 de Antonio Ciccarone profesor al Facultăţii de Agricultură, Universitatea din Bari

Buletinul laconic anunţând 60000 cultivatorilor de plante din cele 100 de municipalităţi în Lecce Salento că, deoarece a fost detectat prezenţa bolii fungice cunoscut sub numele de lepra, se recomandă ca tratamentul cu produse pe bază de cupru şi sulf apar în zilele în care condiţiile meteorologice care este stabil şi fără vânt şi cer senin.

De ciuperca Gloeosporium Olivarum substanţă fitotoxice a fost izolată şi apoi a fost obţinută într-o formă pură: o pulbere albă.

Toxina purificata şi plasat pe butaşi de tomate, are simptome imposibil de distins de cele cauzate de cultivarea ciupercilor.

Dar noi nu sunt singurele care au aceste probleme, deoarece în ultimii ani, măslini de-a lungul coastei din Muntenegru au suferit grave de putregai drupes de măsline de ciuperca Gloeosporium Olivarum Alm a fost în mod constant izolat.

În Muntenegru, au făcut investigaţii privind morfologia şi biologia ciupercii. Studii ulterioare au fost efectuate cu respectarea caracteristicilor de ciuperci, efectul de medii de cultură diferite, efectul pH-ului (o măsură a dacă o substanţă este acide sau alcaline) asupra creşterii de colonii şi sporulaţiei, patogenitatea izolate din fructe bolnave, şi gama de gazdă a agentului patogen, obţinut prin inocularea diferite specii de plante în condiţii de laborator.

În Muntenegru fac ei în laborator, dar dacă se întâmplă să fie observate în jur de masline coapte, uita-te la modificarea, pete mai mult sau mai puţin extinse maro-negru, putregai îl puteţi vedea pe toate de petrol! Măsline şi nu aţi văzut? Cu siguranţă aţi observat primele simptome, cele naibii de pete rotunjită, de diferite dimensiuni, deprimat, care afectează o parte din drupa. Măsline zbârci şi mumificare, deşi rămâne ataşat la crenguţă.

În această perioadă, cu toate că ploaia a inundat Lecce Salento puteţi vedea pe suprafaţa de măsline, un strat de ceară sau de floare, roz-maro! Cum este? E ciuperca care reproduce!

Un film pe petrol cu fructe de ciuperca fi apoi vărsat. Şi aici este, prin diseminarea de conidii. Cum spui? Tu nu stii ce conidii? Şi mo 'tu-l scrie: conidii este un spor tipic asexuată este o celulă de reproducere care se poate dezvolta fără fertilizare prin mitoză produsă de ciuperci, ceea ce înseamnă că o celulă mamă generează două celule fiice (mitospora).

Aceste conidii, care acum nu aţi înţeles ceea ce sunt, sunt eliminate din ploaie grele de bolnavi şi au adus la ţiţeiul din stropirii sunet de ploaie pe măsline! Pe scurt, acest ploaie de ultimele zile este o combinaţie de preparate şi cred!

infecţii Lepra poate fi răspândit chiar şi prin miceliu vegetativ. Bine, am înţeles, miceliu vegetativ este un alt cuvânt cu totul de neînţeles! Lasă-mă să vă spun ceea ce este! Miceliul format din hife, care sunt elementul principal care este atât de miceliu, ambele carpophore care ar fi ceea ce vedem şi care apelează în mod necorespunzător ciuperca.

Hifele sunt cilindrice, în interiorul gol, şi sunt legate de hife prin alte rosturi numite "culte" penetrare a solului de a absorbi nutrienti împreună constituie miceliul vegetativ poate infecta diferite părţi ale plantei. Ai acum? Toate ? dreptul tuturor este uşor Trebuie să ştiţi că după ce a fost clar că mai puţin şi mai mult de unul a spus că a vorbit a fost considerat un PROFESSORONE Ce Chiar şi acum cu adevarat Nu, nu-mi spune:???! Nu cred că, într-adevăr încă spun aceste "legende urbane"?

Aici sunt Fermierii Hobby (agricultori pentru agrement), cerându-mi ce să fac. Aspe, vă spun ce faci pentru a te distra, nu vă pasă ce costurile de îngrijire pentru copac dvs. de măsline. Un pic de dragoste cu tine în mediul rural din Salento, Lecce, vă voi spune ce ar trebui să aveţi deja făcut înainte de a vă confruntaţi cu lepra. Da! Ar trebui să fi făcut un teren de cazare bun Hydralisk-agricole, ar trebui să facă o tăierea adecvată, şi toate aceste lucruri care le-am scris că ar trebui să fi făcut, iar dacă aveţi lepra peste măsline dumneavoastră, aţi făcut, ar servi la evita ponding de umiditate, care ar putea limita gradul de severitate al atacurilor este în scădere măsline într-un produs care va doar petrolul lampant pentru serile fără lumini electrice!

Pentru 11 mii fermieri profesional nu să-l pedepsească pentru că eu simt că este o circumstanţă de nici un cont mic, preţul petrolului, care nu achita costul care ar fi aceste acţiuni, atunci proprietarii profesionale agricultori din plantaţii de măslini, sau te care sunt puţin mai mult decât de o şesime de 60000 proprietarii de plantaţii din Salento Lecce N-aş spune nimic!

Acum suntem la punctul în care ciuperca este deja prezentă în plantaţia de măslini, cu circumstanţa agravantă a unui model de vreme umedă pentru ploile frecvente.

Ce să fac?

Laconic fitosanitară de presă spune că sunt necesare acţiuni de produse chimice pe bază de cupru. Dar îmi place aducând o concluzie în scris de către prof. univ. Antonio Ciccarone el a făcut în timpul lecţia pe care am luat de plante Patologie la Facultatea de Agricultură, Universitatea din Bari "în câmp deschis, lepra, cu G. Olivarum, în timp ce produc daune severe, cu toate acestea, se limitează la suprafeţe mici, acum aria de distribuţie totală a culturilor, şi chiar şi în aceste domenii, se pare că există preocupare în ultimii ani, probabil din cauza mijloacelor de control îmbunătăţit zbura . De-a lungul anilor, şi în locuri în care lepra punct de vedere economic este important, trei toamna tratamente de cupru par pregătite, după cum sa menţionat mai sus, sunt necesare. "

Deci, eşti gata? Du-te! De trei ori, de trei ori, masline verzi ... de cupru pentru a se vindeca lepra!* AgronomBibliografieCiccarone, A., 1950. Biologice şi consideraţiile sistematice "agent" pe lepra "măsline, observate recent în Lecce. Staz Bull. Patola. legume. Romi, Ser 3, 5 (1947): 143-165.

Martelli, G. P., 1960. prima contribuţie la cunoaşterea biologiei Gloeosporium Olivarum Alm. Phytopath. Medit. 1: 31-43.

A. Ball 1, A. 2 Carilli, V. 2 şi Victor A. Granit Purificarea unei toxine din cultura filtratele de Gloeosporium Olivarum Alm.

N. Loprienoe, I. Tenerina: Investigaţii pe Gloeosporium Olivarum Alm, agent "lepra" de măsline.

J. Boza Latinovic, Z. Caracteristici culturale, patogenitate, si Range HOST DE IZOLATE DIN GLOEOSPORIOIDES MĂSLINE Colletotrichum PLANTE În Muntenegru: Vucinic

Ivan Imbriani Oil & Oil Proprietatile curative ale unei instalaţii milenar

Antonio Ciccarone: O privire la boală dell'0livo în ţările mediteraneene

Consorţiul PRODUCŢIEI DE APĂRARE ŞI UTILIZAREA DE MEDIU intensivă şi zona rurala din provincia Lecce PROGRAM DE CONTROL Apăsaţi fitosanitare şi integrate INSPIRAŢI valid şaisprezece-douăzeci şi doi noiembrie 2010

Nessun commento:

Posta un commento