sabato 27 novembre 2010

"Mugnuli" del Salento Lecce, le vedea, le iubesc, mânca-le şi vă va salva!

"Mugnuli" del Salento Lecce, le vedea, le iubesc, mânca-le şi vă va salva!


Antonio Bruno *

-------------------------------------

"Mugnuli" sunt un iad de Salento broccoli Lecce care creşte sălbatic şi este cultivată de-a lungul tuturor. Noi mâncăm numai în Salento Lecce, este gustoase şi autentice şi bun pentru sănătate, deoarece acestea sunt prezente în acest legume "Natura" substanţe a căror aport poate preveni anumite forme de cancer ale tractului digestiv.

--------------------------------------

Salento Lecce a fost întotdeauna considerată un rezervor de biodiversitate, germoplasmă, există mai mult aici decât în alte părţi ale peninsulei italiene, deoarece aceasta este o Biogeografie ZIP între Est şi Vest.

Vrei dovezi? Speciile de plante prezente în Italia sunt 7050, 2076 şi în Puglia, asculta, asculta, SUNTEM DOAR Salento 1400 specii de plante care sunt 2 / 3 din Flora din Puglia 1 / 3 din Flora din întreaga peninsulă italiană. În acest sens, primarul adjunct al resurselor agricole din regiunea Puglia, Salento Lecce Dario Stephen a pregătit un proiect de lege pentru protecţia biodiversităţii pe care sunt sigur că va fi foarte utilă pentru Salento Lecce.

Printre speciile de plante de interes agricol din Salento în Lecce este un broccoli pe care o ador, numit "Mugnuli" la plural. Cum spui? Vrei să ştii cum să spun la singular? Nu este, si nu arata ca asta! Singular de "Mugnuli" nu exista nici o femeie nu din cauza de acest teren a solicitat să cumpere numai o fabrica din prezentul legume delicioase! În cazul în care le cumpără atât de multe plante Mugnuli şi de aceea, atunci când merg la agricultor sau de piaţă, li se cere să cumpere un kilogram sau două de lire sterline sau mai multe "Mugnuli!

Diferite varietăţi de Brassica sunt cultivate în Italia B. oleracea L. var. botrytis L. (Conopidă) şi var. italica convar (broccoli).

În Salento Lecce acest broccoli este, de asemenea, numit "coaste Lecce", "spuriàtu," "Pasmanterie," "pòeru càulu" şi "Sătenii Caulfield"

Acest broccoli are o mai mare capacitate de a rezista adversitate, astfel încât să fie definite mai rustic decat alte soiuri şi în cele din urmă, de asemenea, o diversitate anumite morfologie decât varză alte broccoli, în fapt, inflorescenta este mai mic şi mai puţin compact, flori individuale de coaste Lecce sunt bractee albe, mai mare şi mai mare decât broccoli floral.

aroma sa este mai dulce şi mai aromat decât orice alte varza si de aceea am de gând nebun.

Acesta "a fost menţionată doar ocazional de Calzecchi-Onesti în 1954 şi în 1993, în timp ce Massie au scris pe larg G. Bazine, F. Martignano, V. Falco, S. Cifarelli în 2005.

Adevarul este, ca întotdeauna, este cultivat în Lecce Salento acestei legume delicioase, dar care este aproape nemaiauzit şi în restul de Puglia în Italia!

Ar fi nevoie de un studiu genetic pentru a determina dacă aceştia sunt strămoşii de Mugnuli varza Broccoli sau dacă acestea constituie o dezvoltare paralelă.

Şefii de Laboratorul de Botanică sistematică şi Ecologie Plant - Departamentul de Ştiinţa Mediului şi Universitatea de Tehnologie din Salento găsite în "Mugnuli" prezenţa de indoli şi pentru acest motiv că a mânca acest legume este atins prin prevenirea anumitor tipuri de cancer tipice ale sistemului digestiv . Dar ceea ce este cel mai interesant este ca femeile care alăptează copilul, consumatoare de Mugnuli, produce mai mult lapte! mult lapte pentru copiii cazul în care hrana mamelor pe Mugnuli. Dar ce înseamnă cuvântul Mugnuli?

Sunt mereu intrigat de cuvinte, prin sensul lor şi apreciez încercarea de către prof. univ. Armando Polito pentru a explica sensul de "Mugnuli. Printre multe sensuri propuse de prof. univ. Polito Am fost foarte impresionat sensul de "ciudateniile", deoarece cuvântul "Mugnuli. Acest lucru a însemnat ai putea reconectaţi vechiului crez că cei care au avut loc vizibil părul buclat a fost umplut cu pofte misterioase picant. Pe scurt, deoarece cuvântul provine din cuvântul cap capriciile şi ariciul cuvântul, şi observând că forma de legume seamana cu un cap buclat, acest lucru a permis fantezia de prof. univ. Armando Polito să-şi asume o utilizare metaforică a numelui de legume.

Cu toate acestea, "Mugnuli" pot fi distinse în Salento Lecce cel puţin trei ecotipurilor: praecox, şi serotipuri majore. Prima se numeste "mugnulettu", dezvoltă conţinut şi este cultivat în sol lumina, producţia sa este un timpuriu, limitat, dar caracteristicile organoleptice plăcut, pentru acest motiv, este foarte căutat de către fani ca mine a acestei legume.

Soiurile locale şi serotipuri majore, au o dezvoltare mai mare, în special serotipuri care şi chiar mai târziu, sunt cultivate în soluri grele, proaspete şi fertile. Plantele sunt stufoase şi un verde viu.

Suntem doar la momentul potrivit să se bucure de acest minunat de legume, care este disponibil de la mijlocul lunii noiembrie - martie-aprilie. Coaste Ultima Lecce ajunge tocmai la timp pentru Liturghia Sf. Iosif, pregătit în cinstea sfântului la 19 martie.

După tăierea capului principal la Mugnuli (a corimb) cresc multe elemente mici, care pot fi tăiate din aceeaşi plantă de luni de zile 1 sau 2, timp depinde de cât de mult de apă este disponibil la uzina.

Dacă aţi avut dorinţa de a cultiva in gradina ta este bine crescut primul transplant de un răsad în patul germinativ, însămânţarea trebuie să fie făcut 20-25 zile înainte de transplant. Când la mijlocul lunii iulie sau jumătatea lunii octombrie ca plantele atinge o înălţime de 10-20 cm, transplantarea, fermierii folosesc adesea plantări eşalonate să se prelungească perioada de producţie. Fertilizarea are loc în etapa a două-patru frunze. Trebuie să luptăm larve de insecte şi rozătoare ca iubitor de mine Mugnuli.

Transplant se efectuează într-un sol bine-lucrat, fertilizat cu 7-8 q / ha de îngrăşăminte ternare

şi exemplu 11-22-16. Copacii trebuie să fie amplasate la o distanţă în rând de 40-50 cm si 80-100 cm între rânduri, în funcţie de tipul de mijloace mecanice disponibile. Se intervine cu sulfat de amoniu de două ori după transplant prima şi a doua în timpul formării de textul principal.

I "Mugnuli", după cum am spus plante sunt mai rezistente la biotici subliniază decât alte varza (Brassica spp.), Reprezentată de fluture varza (Pieris brasiceelor L.), gândacul purici (Epitrix sp.) Probleme şi în creştere a melcilor "Mugnuli "mai ales atunci când plantele sunt foarte tineri, chiar dacă o mai mare rezistenţă," Mugnuli "au pagube minore în comparaţie cu varză.

Lucru pe care îmi place cel mai mult este ca erbicidele nu sunt utilizate în cultivarea "Mugnuli", deoarece domenii nu sunt foarte mari şi sunt produse Mugnuli pentru utilizarea de familie şi a pieţelor locale de mici dimensiuni.

Unii fermieri lăsa copaci "Mugnuli" pentru mai mulţi ani, numai că de calitate cultură se deteriorează cu fiecare an ce trece.

O notă finală ceea ce priveşte dispersia de seminţe Mugnuli din cauza vântului atunci când acestea se încadrează în alte soluri cresc ca o planta salbatica de Salento în Lecce.* AgronomBibliografieDr. Rita Primiţi Grădina Botanică de la Universitatea din Lecce - seminar la Institutul Pedagogic din Maglie (LE)

Gradina Botanica - Laboratorul de Botanică sistematică şi Ecologie Plant - Departamentul de Ştiinţa Mediului şi Tehnologie Universitatea din Salento - Salento Legume

G. Bazine, F. Martignano, V. Falco, S. Cifarelli, T. şi K. Gladis Hammer: "Mugnoli": o Race Neglijat de Brassica oleracea L. din Salento (Italia)

Armando Polito: http://spigolaturesalentine.wordpress.com/2010/10/16/cavoli-a-merenda/ varza

"Salento Sapori", produs de către Camera de Comerţ din Lecce, Editura Salento, iunie 2007

ECalzecchi-Onesti A. 1954. Cavolbroccolo. În: Reda (ed.), Enciclopedia Agriculturii italian, Vol. II. Roma, pp.403-404.

Gladis Th şi Hammer K. 2003. Die-Brassica oleracea-Gruppe. Schriften VIN, 69 pp.

M. Gustafsson, C. Gomez-Campo şi P. Perrino 1986.

conservarea germoplasmei sălbatice speciile Brassica Mediteranei. Raportul din explorările în Sardinia, Corsica, Franţa, Spania şi Marea Britanie în 1986.

K. Hammer, KNU ¨ pffer H., G. Lacuri şi P. Perrino 1992.

Seminţe din trecut. Un catalog de germoplasmă culturilor în sudul Italiei şi Sicilia. Institutul de germoplasmă C.N.R. (Ed.). Bari, Italia, pp. II 173.

Băltoace G., K. Hammer, G. Olita şi P. Perrino 1993. Colectarea culturile de legume în Basilicata, Italia. FAO / Plant Genet CIRGP. Resour. Newslett. 96: 35-37.

I. Massie 1993. Raport de cercetare în călătoria în Italia şi a evalua variaţia genetică şi de eroziunea genetică Conopidă Broccoli Ecogeogreaphic şi Plante şi seminţe să colecteze probe. Horticultură Research International (ed.). Wellesbourne, Warwick, Marea Britanie.

Perrino P, Pignone D. Hammer şi K. 1992. Apariţie a unui Brassica sălbatic al grupului oleracea (2n = 18) în Calabria (Italia). Euphytica 59 (2-3): 99-101.

Nessun commento:

Posta un commento