sabato 27 novembre 2010

"Mugnuli" del Salento Lecce, látni őket, szeretem őket, enni és mentse meg!

"Mugnuli" del Salento Lecce, látni őket, szeretem őket, enni és mentse meg!


Antonio Bruno *

-------------------------------------

"Mugnuli" egy pokoli Salento Lecce brokkoli, hogy a vadon nő, és termesztett végig. Eszünk csak Salento Lecce, ízletes és hiteles, és jó egészséget, mert vannak jelen ebben a növényi "TERMÉSZET" anyagok, amelyek bevitel megakadályozza bizonyos rákfajták az emésztőrendszer.

--------------------------------------

Salento Lecce mindig is egy víztározó a biológiai sokféleség, csíraplazma, van még itt, mint más részein az olasz félszigeten, mert ez egy ZIP biogeográfia Kelet és Nyugat között.

Szeretne bizonyíték? A növény fajok Olaszországban 7050, 2076 és Puglia, figyelj, figyelj, csak mi vagyunk a SALENTO 1400 növényfaj, amely 2 / 3 részét a Flora Puglia 1 / 3 részét a Flora az egész olasz félszigeten. Ebben a tekintetben az alpolgármester a mezőgazdasági források a régió Puglia, Salento Lecce Dario István elkészített egy törvénytervezetet a biológiai sokféleség védelmét ami biztos vagyok benne lesz nagyon hasznos Salento Lecce.

A növényi fajok mezőgazdasági érdeke Salento Lecce egy brokkolival, hogy imádom, az úgynevezett "Mugnuli", többes számban. Hogy mondják? Szeretné tudni, hogyan kell mondani egyes számban? Nincs, és nem néz ki így! Az egyes szám "Mugnuli" nem létezik, mert egy nő sem e föld kérte, hogy kizárólag egyetlen üzem e finom zöldség! Ha vásárolnak, így sok növény Mugnuli és ezért, ha megy a mezőgazdasági termelő, vagy a piacon, azt kérik, hogy vesz egy kilo-két font vagy több "Mugnuli!

A különböző fajtájú Brassica termesztik Olaszországban B. oleracea L. var. botrytis L. (Karfiol) és a var. convar italica (brokkoli).

A Salento Lecce ez brokkoli is nevezik "bordák Lecce", "spuriàtu", "díszek", "càulu pòeru" és a "falusiak Caulfield"

Ez a brokkoli egy nagyobb szembeni ellenálló képessége balsors úgy kell meghatározni rusztikusabb, mint más fajták, és végül is egy bizonyos változatos morfológia, mint a másik brokkoli hajtások, sőt, a virágzat a kisebb és kevésbé kompakt, az egyes virágok A Lecce bordák fehér, egyre nagyobb virágos fellevelek, mint a brokkoli.

Az íze édesebb és aromásabb, mint bármely más káposzta, és ez az, amiért megőrültem.

Ez már említettük csak alkalmanként Calzecchi-Onesti 1954-ben és 1993-ban, míg Massie írtam részletesen G. Halastó, F. Martignano, V. Falco, S. Cifarelli 2005-ben.

Az igazság az, mint mindig, a termesztett Salento Lecce e finom zöldség, de ez szinte ismeretlen, és a többi Puglia Olaszországban!

Ez eltarthat egy genetikai vizsgálat annak megállapítására, hogy azok ősei Mugnuli Brokkoli csíra-e, vagy alkotnak párhuzamos fejlesztéseket.

A fejek a laboratóriumi Rendszeres Növénytani és Növény-ökológia - Department of Environmental Science és Technológiai Egyetem Salento talált "Mugnuli" jelenléte indolok és emiatt eszik ez a zöldség úgy érhető el, megakadályozza bizonyos daganatok jellemző emésztőrendszer . De mi az a legérdekesebb, hogy a nők, akik szoptatni a gyermeket, fogyasztása Mugnuli, több tejet! Sok tejet a gyermekeknek, ha az anyák táplálkoznak Mugnuli. De mit jelent ez a szó Mugnuli?

Mindig izgatott szavakkal, a saját értelme, és nagyra értékelem a kísérletet a prof. Armando Polito megmagyarázni a jelentését "Mugnuli. A sok jelentése által javasolt prof. Polito voltam nyűgözve értelmében "hirtelen fordulat" óta a "Mugnuli. Ez azt jelentette, akkor újra a régi meggyőződés, hogy azokat, akik láthatóan hullámos haja tele volt titokzatos sóvárgást csípős. Röviden, mivel ez a szó származik a szó szeszély fejét, és a szó sün, és megjegyezve, hogy az alak a növényi hasonlít egy göndör feje, ez lehetővé tette a fantázia prof. Armando Polito vállalni metaforikus nevének használatát a zöldség.

Azonban a "Mugnuli" lehet megkülönböztetni a Salento Lecce legalább három ökotípusok: praecox, és jelentős szerotípusok. Az első az úgynevezett "mugnulettu", fejleszti tartalom és termesztik enyhén szennyezett, a termelés egy korai, korlátozott, de érzékszervi kellemes, ezért rendkívül keresettek, hiszen a rajongók, mint nekem ez a zöldség.

Honos és jelentős szerotípusok, van egy nagyobb fejlesztési, különösen a szerotípus ezt, és még később, termesztik, nehéz talaj, friss és termékeny. A növények dús és élénk zöld.

Mi csak a megfelelő időben, hogy élvezze ezt a csodálatos növényi, hogy rendelkezésre áll közepétől november-március-április. Az utolsó borda Lecce érkezik éppen időben a mise a Szent József készített tiszteletére a Szent március 19-én.

Vágás után a fő irány Mugnuli (a sátorvirágzat) nő sok kis tétel lehet kivágni, ugyanabban a berendezésben 1 vagy 2 hónap, az idő múlik, hogy mennyi víz áll a növény.

Ha korábban szeretne termeszteni a kertben jól nevelt első transzplantáció a csíranövény magágy, a vetést el kell végezni 20-25 nap a transzplantáció előtt. Amikor július közepén, illetve október közepén a növények magasság eléréséhez a 10-20 cm-es, az átültetést, a gazdák gyakran lépcsőzetes telepítések kiterjeszteni a gyártási időszak. Megtermékenyítés történik szakaszban 2-4 levél. Harcolnunk kell a lárvák a rovarok és rágcsálók szeret engem Mugnuli.

Az átültetést végeznek egy jól megmunkált talajba, megtermékenyített 7-8 q / ha műtrágya háromkomponensű

és példa 11-22-16. Fák kell elhelyezni a távolból a soron belül a 40-50 cm és 80-100 cm sorok között, attól függően, hogy milyen típusú mechanikus eszközökkel elérhető. Ez nem avatkozik be ammónium-szulfát után kétszer az első transzplantációt és a második alatt megalakult a fő szöveget.

Én "Mugnuli", mint már mondtuk növények jobban ellenállnak a biotikus hangsúlyozza, mint a többi kel (Brassica spp.) Képviseli a káposztalepke (Pieris brassicae L.), a bolha bogár (Epitrix sp.) Problémák és a növekvő csiga "Mugnuli "különösen akkor, ha a növények nagyon fiatal, akkor is, ha a nagyobb ellenállást," Mugnuli "vannak kisebb sérülések, mint a káposzta.

A dolog, mint a legtöbb az, hogy a gyomirtó szerek nem használnak a termesztése "Mugnuli", mert a mezők nem túl nagy, és Mugnuli termékek családi használatra és a kis helyi piacok.

Egyes gazdálkodók szabadság fák "Mugnuli" sok éven át, csak, hogy a termés minősége romlik az évről évre.

Egy utolsó megjegyzés tekintetében a szétszóródás magok Mugnuli, mert a szél, ha azok nem esnek más talajon nőnek, mint a vadon élő növény a Salento Lecce.* AgronómusBibliográfiaDr. Rita Feliratkozás a Botanikus Kert, a University of Lecce - Szeminárium a Pedagógiai Intézet Maglie (LE)

Botanikus Kert - Laboratórium rendszeres Növénytani és Növény-ökológia - Department of Environmental Science és Technológiai Egyetem Salento - Salento Zöldség

G. Halastó, F. Martignano, V. Falco, S. Cifarelli, T. és K. Gladis Hammer: "Mugnoli": egy elhanyagolt Race of Brassica oleracea L. a Salento (Olaszország)

Armando Polito: káposzta http://spigolaturesalentine.wordpress.com/2010/10/16/cavoli-a-merenda/

"Salento Sapori", melyet a Kereskedelmi Kamara Lecce, Salento Kiadó, 2007

ECalzecchi-Onesti A. 1954-ben. Cavolbroccolo. In: REDA (szerk.), Enciklopédia olasz Mezőgazdasági, Vol. II. Róma, pp.403-404.

Th Gladis és Hammer K. 2003-ban. Die-Brassica oleracea-Gruppe. Schriften P., 69. o.

M. Gustafsson, C. Gomez-Campo és P. Perrino 1986-ban.

Csíraplazma megőrzése a vadon élő fajok mediterrán Brassica. Jelentés a feltárásai Szardínia, Korzika, Franciaország, Spanyolország és Nagy-Britannia 1986-ban.

K. Hammer, KNU ¨ pffer H., G.-tavak és P. Perrino 1992-ben.

Magok a múltból. A katalógus a termés csíraplazma Dél-Olaszországban és Szicíliában. Csíraplazma Intézet C.N.R. (Szerk.). Bari, Olaszország, pp II 173.

Tócsákat G., K. Hammer, G. Olita és P. Perrino 1993. Gyűjtés növényi termények Basilicata, Olaszország. FAO / IBPGR Plant Genet. Resour. Newslett. 96: 35-37.

I. Massie 1993. Kutatási Jelentés utazás Olaszországba és értékelése genetikai variabilitás és genetikai erózió a Ecogeogreaphic karfiol és a brokkoli Növények és Seed mintát gyűjtsenek. Kertészet Research International (szerk.). Wellesbourne, Warwick, Egyesült Királyság.

Perrino P, Pignone D. és Hammer K. 1992-ben. Előfordulása egy vad Brassica oleracea a csoport (2n = 18) a Calabria (Olaszország). Euphytica 59 (2-3): 99-101.

Nessun commento:

Posta un commento