domenica 28 novembre 2010

Neden sızma zeytinyağı "gıda-ilaç" dir

Neden sızma zeytinyağı "gıda-ilaç" dir


Anthony Bruno

------------------------------

Cumartesi, Kasım 27, kale Gallon Tricase Dr Stefania Leone ahır güzel bir ortam içinde 2010, Biyolog beslenme hakkında bir rapor verdi "'zeytinyağı, beslenme ve sağlık açısından." Bu notu öğrendik ilginç yandan

------------------------------





Ben Kale ya da saray "Voices of Princes FOREMA Gallon nihai olay çünkü Tricase del Salento Lecce için gidiyorum, Tipler, Güney Salento arasında Tatlar Kırsal ve deniz yolları.

Proje fikri ve yeniden keşfedilmesini ve Salento bir gelişme, özel Tricase ve Castro olmuştur iki belediye tarihsel olarak kırsal ve deniz aktiviteleri ile karakterize edilmiştir. Projenin maddi ve sembolik kültürün bir web gibi ortamlarda daha derin bir anlayış, doğru "yaşayan müze" tarih ve mevduat ürünleri kendi gelenek, görenek ve sanatsal yaratmalar tam kazanmıştır. kanıt öğeleri ve sahip arama geleneksel Tricase ve Castro karakterize olan faaliyetler içine derin kazdık.

Dikkat hikayeleri, hayat hikayeleri, yer anlatıları odaklanmıştır.

Ben ve yılın her günü için oda bir sürü yapmak istediğim bir oda "taht", 24,30 x 11 metre denilen Tricase ilk Prince, Stefano Gallone II tarafından 1661 yılında inşa edilen bu bina, içinde olmak gibi 70, yeterince bin kişi daha fazla içeren büyük.

zeytinyağı evren: Ben tatlar "Bilgi" başlıklı bir atölye kapsamında gerçekleştirilen bu kalenin ahır Kasım 27 akşamı. Kaliteli sağlık ve lezzet testi. "

Bu durumda Dr Stefania Leone, hakkında bir rapor verdi Biyolog beslenme takdir olamazdı In "'zeytinyağı, beslenme ve sağlık açısından."

Evet! Neden hep biz zeytinyağı yiyin ama çoğu zaman biz yemek ne olduğunu konusunda hemfikir kalmamasıdır. Zeytinyağı diyetsel yağ en önemli grup trigliserid% 98 çoğunlukla oluşur. Geri kalan% 1-2 gibi steroller, skualen, fenoller, polifenoller, alifatik ve triterpen alkol, klorofil, A vitamini gibi çeşitli sınıflar ait "küçük bileşenlerden" ama çok önemli besin maddeleri ile temsil "unsaponifiables" nin bir parçasıdır D, E, K: bu onu biliyor muydunuz? Bunu birçok madde her gün yemek zeytinyağı vardı bilmiyordum!

Onun kalori değeri çok Aslında 100 900 kilokalori (kcal) içeren zeytinyağı 100 gram yüksektir. onlar insan vücudu tarafından sentez edilemez çünkü bu yüzden üzerinden girilmesi gereken Ancak zeytinyağı, iki madde, asit lineola ω-6 ve ω-3 yağ olan α-linolenik asit, uçucu var denir 'güç.

Oleik asit yağ böylece, en insan hücre zarlarında bulunur

oleik asit zeytinyağı yapılan ve sindirim sonra emilir, onları daha fazla sıvı vermek biyolojik membranların sentezi için kullanılır.

Zeytinyağında linoleik asit / linolenik asit içeriği oranı yerine sütün aynı oranda bulunuyor.

Bu yağ asitlerinin alımını gebelik ve her iki fetus ve yenidoğan sinir dokusunun gelişimi için hayatın ilk günlerinde önemlidir.

Dr Stefania Leone zeytinyağı sindirilme açısından yağlar arasında en iyi olduğunu belirtti ve zeytinyağının iyileştirici özellikleri ve eski çağlardan beri bilinen bu olmuştur sözlerine ekledi nedenle gıda ve ilaç arasında bir madde yarım kabul edildi. Özellikle parfüm zeytinyağı ve bileşenleri daha lezzetli yemek, hoş ve çekici ile gıdalar üzerinde haiz. Bu salgı uyaranlara katkı daha iyi bir sindirim ve metabolizma ve mükemmel bir mide ve bağırsak hoşgörüyü teşvik ederek sindirim sistemi etkinleştirin.

özellikle oleik asit varlığı için Zeytinyağı, mide mukozasını koruyan hidroklorik asit salgısı (HCl) azaltır, hesaplama önlenmesi, safra kesesi safra boşalma geliştirir pankreasın daha düşük salgı faaliyet üretir kolaylaştırır yağda çözünen vitaminler ve kalsiyum, of 'emme ve aç karnına, özellikle bir müshil etki gösterir

HDL kolesterol düzeylerinin yükseltilmesi LDL kolesterol seviyesi düşük tutar. Bu sizin zeytinyağı gerçek yemek yapar ne kadar iyi biliyorsun?

Dr Stefania Leone onun ilginç rapor antioksidanların varlığı ve tekli doymamış yağ asitlerinin varlığında zeytinyağı, pişirme ve gıda kızartma için uygun gibi görünen belirten devam etmiştir. Antioksidanlar kızartma ve yemek pişirme sırasında serbest radikal oluşumunu azaltmak zeytinyağı mevcut

Buna ek olarak, zeytinyağı en sık kullanılan bitkisel yağlar (palmiye ve hindistan cevizi) ve margarin ve tereyağı daha yüksek, 210 ° C'lik bir duman noktası vardır ve hepimiz bu zehirli petrol duman değiştirilmesi gerekir zaman çünkü biliyorum! Akrolein (veya propenal hatta 2-2-propen-1-Bira ve acrylaldehyde) karaciğer için toksik ve gliserol kurutulmasından noktasının ötesinde kızartma sırasında ortaya çıkan reaksiyonu ile üretilen mide mukozasını tahriş duman yağı kullanılır.

Dr Stefania Leone de zeytinyağının minör bileşenlerin konuştu. küçük miktarlarda (% 2), mevcut olmasına rağmen fonksiyonel ve nutraceutical önemli unsurları temsil eder. nasıl diyorsun? Eğer "önem nutacetica anlamına geldiğini bilmiyor musunuz? Bakmak, ve yanlış bir şey yok artık demek ki yazmak. insan sağlığı üzerinde yararlı etkileri olan gıdaların çalışma belirtir. Nutrasötikler da fonksiyonel gıdalar, ilaç ya da gıda farmalimenti denir. Bir nutraceutical bir gıda-ilaç "veya yüksek sindirilme el'ipoallergenicità gibi seçilmiş özellikleri ile ilgili besin bileşenleri bitkilerinden elde edilen doğal aktif maddeler iyileştirici özellikleri kanıtlanmış bir sağlık, gıda, ve kanıtlanmış etkinliğidir. Zeytinyağında şunlardır: skualen, fenolik bileşikler, acididiidrossifeniletanolo, kumarik asit, quercetin, lignan, karotenoidler, tokoferoller, kateşinler, triterpen alkoller ve fitosteroller. nasıl diyorsun? Hatta kelimeler gibi bütün bu sözler yutma hiçbir fikrim yoktu?

Ama ben size bu bileşiklerin antioksidan eylem, vasoprotective, antikoagülanlar, anti-inflamatuar, antitümör ve anti-allerjik kişinin sağlığı açısından hayati önem taşıyan hiç bilmiyordum eminim. artık önemini anlıyor musunuz? Bu köpekbalığı karaciğer ilk kez izole edildi çünkü Skualen, bu nedenle β-sitosterol, bir madde kolesterol emilimini inhibe yeteneğine oluşumunda bağırsak sonuçlarında, adlandırılmış.

Antioksidan eylem biraz β-karoten daha azdır.

eylem üzerinden Vitamin A ve E vitamini oyun, lipid metabolizması ve hücresel antioksidan olarak önemli bir rol oynar.

Dr Stefania Leone, böylece zeytinyağı antioksidanlar hücre yaşlanması, aterosklerotik hastalığı, meme kanseri, prostat, kolon gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkışını engellemek için önemli olduğunu söyledi cilt ve hatta diyabet.

Ayrıca D vitamini, yağda çözünen, bu gut iyi bir kalsiyum emilimi sağlar, kemikleri için gelişimsel yaş faydalı element ve yaşlılarda önlemek osteoporoz.

Buna ek olarak, zeytinyağı düzenli tüketimi yaşlanma sırasında gözlenen kognitif karşı bir role sahiptir.

Koruyucu rol esansiyel yağ asitlerinin dengeli içeriği sanılıyor ve antioksidanlar, tokoferoller ve polifenollerin yüksek alımı ve ayrıca (nöronal ve sinaptik membran bileşenlerinin) tekli doymamış.

Son olarak, Dr Stefania Leone belirtilen bu yaşlanma fizyolojik fonksiyonları, vitamin ve minerallerin sindirim emilim, sızma zeytinyağı yaşlıların diyet tavsiye edilir azaltılması bir azalma ile ilişkili olduğu Yüksek sindirilme ve bir bütün olarak hazmı kolaylaştırıcı kabiliyetini için.

Son bir not: bu sadece sızma zeytinyağı ve hakiki için geçerlidir!

Nessun commento:

Posta un commento