Agronom Karmel Buttazzo, "Wiedza o smakach: wszechświat oliwy z oliwek. zdrowotnej wysokiej jakości i testów smaku "
Bruno Antonio *
----------------------------------------
W tym pamiętać, że pierwsze informacje uzyskane w trakcie warsztatów "Wiedza o smakach: wszechświat oliwy z oliwek. Jakość i smak zdrowia testów ", które odbyło się w sobotę, 27 listopada 2010 w Tricase. Agronom Karmel Buttazzo wyjaśnił, co olej na chronioną nazwą pochodzenia akronim DOP Terra d'Otranto, zupełnie ustalone przez Unię Europejską w UE
----------------------------------------
Kiedy wiesz, że nie może zatrzymać osoby pierwsze wrażenie. Okrągłą twarz z okulary i uśmiech uzupełniany z przebiegłym i uwodzicielski głos został spotkanie z kolegą Agronom Buttazzo Carmelo Nino powiedział.
Ale aż do wczoraj nigdy nie słyszałem sprawozdanie w sprawie oliwy z oliwek i oliwy, a jednak są związane zarówno z zawodu, ponieważ oba Radni Orderu Lecce. Jesteśmy zarówno redaktorzy telewizyjnego Zakonu w tym miejscu i próbował ukraść cenny uwagę na oliwę z oliwek i oliwy. Nino, ale nie chciał, ze wstydu, skrupułów, kto wie co perfekcjonizm oznacza codziennym dążeniu do zawodu i terytorium. Nino jest to, jest skrupulatnie etyki zawodowej i kompetencji. Dobrze, że to, co wszyscy powinniśmy się Agronomii Lekarze Lekarze i Leśnictwa!
Potem zastanawiam się zadzwonić do mnie powiedzieć nie być w stanie iść na spotkanie, gdzie miał zastąpić oznacza to w sobotę, 27 listopada 2010 r. w Tricase będą mówić i oliwy z oliwek.
I "Sobota, biore i zobaczymy się w barze w pobliżu Trentino do wyjazdu do Tricase. Ja też się w swoim samochodzie z innym kolega i mój rodak Gianni degustator ekspertów Lezzi ropy naftowej, w skrócie, niespodzianka po drugiej, ale nie ma czasu pytać i gotowe!
To się nazywa FOREMA lub głosy, wygląd, smak i obszarów wiejskich i morskich szlaków South Salento inicjatywy jest o godzinie 18.30 w Saletta LGD "Capo S. Maria di Leuca "w Palais des Princes Galon.
Warsztatów tematem jest "Wiedza o smakach: wszechświat oliwy z oliwek. zdrowotnej wysokiej jakości i testów smaku "czytałem w broszurze, która będzie omawiać Agronom Karmel Buttazzo, ekspert w oliwie z ekstrakcji oleju Rolniczego Expert John Lezzi, profesjonalnych degustatorów i dr Stefania Leone, biolog i dietetykiem.
Warsztaty Czy wiesz, co? Nie? Następnie napisz do mnie, oznacza, laboratoria, warsztaty. I już w tym laboratorium piękne i dobrze wyposażone i przytulne, uczestnicząc intensywnie, doszedłem do łez. Nie wierzycie? Wiem! Jesteś podejrzanych i rozumiem. Pytam, czy czytać dalej to dlatego, że wytłumaczę później.
Czy ze względu na słowo, że wstaje do Nino, grzebie w torebce, stawia się dowodem tożsamości i mówi, że jest to narzędzie, mamy do identyfikacji osoby. Potem prosi nas, jeśli wiemy, instrument podobny do dowodu tożsamości, że jest w stanie zidentyfikować oliwy z oliwek z Salento Lecce. Cisza w pokoju. A to marka, która stawia się żółty i czerwony olej, który jest chroniona nazwa pochodzenia akronim DOP Terra d'Otranto, zupełnie ustalone przez Unię Europejską w UE mogę się pochwalić jedynie oleje certyfikat pochodzenia i spełniające konkretne wymagania. Nino mówi, że kolory do wyboru mamy także szczęście, bo żółty i czerwony to kolory prowincji Lecce, jak również są góry w piłce nożnej, których Nino jest fanatycznych kibiców.
W tej etykiety UE wiąże się również ze znakiem Konsorcjum Ochrony oliwą z oliwek DOP Terra d'Otranto, piękna marka, która reprezentuje jedną z 57 wież nadmorskich wzniesiony w Hiszpanii okres, na początku XVI wieku przez Charles V na obu wybrzeżach salenro Lecce, San Cataldo (Morze Adriatyckie) w Porto Cesareo (Morze Jońskie), w celu wykrycia zdobycz w odległości wroga, Turków i piratów, głównie tych, którzy przygotowują się do skoku. W rzeczywistości, wyjaśnił, że konsorcjum ma w statucie roli ochrony i nadzoru nad DOP Terra d'Otranto.
Konsumenci powinni wiedzieć, że DOP i logo konsorcjum, oliwy z oliwek dop Terra d'Otranto związanych z produktem do terytorium, Terra d'Otranto, w którym znajduje się również Salento Lecce.
Powstaje pytanie, czy Agronom Karmel Buttazzo Salento w Lecce, czy możemy zrobić wysokiej jakości oliwy z oliwek. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że istnieje powszechna opinia na temat jakości oliwy z oliwek z Toskania, Umbria i jeziora Garda, lub Sycylii, ale nie jest to dla oleju zamiast Salento w Lecce.
Mamy bezcenne dziedzictwo monumentalnych starych drzew, które wzbudzają podziw i zdumienie, ale nie jest to często związane z jakością.
Jeśli ciekawość i wytrwałość do naśladowania, jeśli jesteś jednym z 60 tysięcy właścicieli gaju Salento, Lecce, czytanie nut wywiad obok Carmelo Nino Agronom Buttazzo powiedział wtedy zrozumieć, jak zrobić dobry olej. Ale to inna historia.
(Ciąg dalszy)
* Agronom
Nessun commento:
Posta un commento