giovedì 25 novembre 2010

Salento Lecce çipura ve yetiştirme (Sparus aurata) ve pizzuto çipura (Diplodus puntazzo Cetti, 1777)

Salento Lecce çipura ve yetiştirme (Sparus aurata) ve pizzuto çipura (Diplodus puntazzo Cetti, 1777)


Antonio Bruno *

-----------------------------------

Salento Lecce acı iç sular bin dönümlük ilgili. Kıyı çevre çevre koruma ve geliştirme modelinin bir model aynı zamanda toprak ve kaynaklarının entegre yönetimi ile üretken hale bile edemem.

Tüm dünya sektöründe araştırma mükemmellik, teknoloji transferi, inovasyon ve eğitim düzeyine ulaşmak için işaret etmelidir "Akdeniz Su Ürünleri Yetiştiriciliği hub" tanıma Salento Lecce bakmak istiyorum.

----------------------------------



Ve Salento Lecce Adriyatik kıyılarının iç sular? Benim sadık okuyucuları İyon Denizi bu benim notları okuduktan sonra istenir ise eminim. İşte sorunun cevabı's, bir Otranto Alimini Gölü ve Lake birlikte sonra Vadisi dell'Idro kuzey burada oluyor 380 hektar veya nemin daha geniş yüzey alanı kapsayan Çeşmeler ve Brunese var 20 hektarlık geniş bir alanda Tamari bataklıklar, ve diğer bir dev göl "Gesine" Salati ve Salatelli onun 300 dönümlük, sonra Havzası Foça Ramanno 9 hektarlık bataklık ve bitişik alçak, San Cataldo bir rıhtım bulunmaktadır Venüs'ün Kulesi ve 4 dönümlük huniler, havza Acquatina - 98 hektar ve Bassura rivulets Li Sausi. Islah Konsorsiyumu Ugento ve Li Fogg'un ilçe içinde bu iç sular hepsi.

Bizi İon kıyısında 100 dönüm bin dönümlük hakkında eklemek ile bu Adriyatik tarafındaki iç sular 900 hektar olduğunu Salento Lecce anlamak verdik alan!

Ama bu yüzey daha fazla veya daha az bin kere daha dönüm olan yarı-kalıcı sulak eklemektir.

Ormancılık Raffaele Doktor 1962 yazmak çok iç sularda bulunan balık yakalamak için zaman kısıtlı olduğu zaman bir satıcı tarafından iç balıkçılık irrasyonel sömürü terk şikayet etti. Bu bayiler, hatta küçük balık yenidoğan, ölümcül intramagli, dip trolleri ve scabiche tüm yaşam öldürme gibi olta takımı kullanılır.

Kısacası, bu bayi tüm steril ve cansız sular onları geride bırakarak, bir kaç gün içinde komisyon.

Ormancılık Raffaele izinli Doktor ancak daha önce belirlenen yenilikçi girişimcilerin iş pratikte bu ilk 60 yıl içinde varlığını ortaya çıkarmıştır. İlk aşamada larvalar ise deniz ve konteynerler ile toplanır havalandırmalı ve oksijenli soğutulmuş şeftali iklimlendirme ve uyku tatlı ve tuzlu su zamanında dozlanarak kadar getirildi.

güç tek başına yetersiz plankton, çünkü birkaç gün süren iklimlendirme, toplanan larvette ilk belirli bir süre sonra yapay beslenen olabilir.

Bu balık su ısıtıcısı ve gelişmesinde ilk yazı sonra gerçekleşti - embrinale örnekleri dikim için uygun hale gelir. Ormancılık Doktor Raffaele Salento Lecce iç sularda çeşitli alanlarda en uygun görünüyordu türler o Göleti'nin Queen adlı Çipura olsa bile balık farklı türler kendilerini ödünç belirtti bırakın!

Bu yıllarda beyaz çipura Sargus Sargus (Sargus Rondelet) bir ortam gerektiren balık yetiştiriciliği başladı net çamurlu ve dünyevi doğa süspansiyon böylece az malzeme ve yüzey dışarı akan dereler.

Salento Lecce de çipura yaşıyor suları şekerli olan sıra ve hafif bir kış ısıtılıyor. çipura ve beyaz çipura pizzuti ve doğal gıda küçük solucanlar ve kabuklular Salento Lecce iç sular altındaki formları, daha sonra diğer balık yemezler o matris oluşan yosun ortasında büyümeye ve sürdürülebilir tarım bir tür oluşur.

Ormancılık Doktor sezgi antesigniniana Raffaele Üye Devletlerde yasal çerçeve hizalayarak, 1 Temmuz 2010 AT Tüzüğü n.710/09 yöneten Yetiştiricilik üretiminin tarihinde yürürlüğe girdi terk edildi.

Su ürünleri sektörünün bazı önemli sonuçlar elde güçlü ve Puglia var genişletiyor, aslında, Puglia bir şirket geçen yıl esaret mavi yüzgeçli orkinos üreme yapmak yönetilen küresel bir bilimsel sonuç attı.

Kalkınma ve sürdürülebilir olabilir olmalıyız, üretim sistemleri ve yakalama doğal dengenin saygılı belirlenmesi, çevre ve hayvan türleri için ilgili olmalıdır.

Yetiştiricilik ama çok araştırma yapar piyasadan büyük bir talep ve oluşturmak için çeşitli fırsatlar ve daha sonra yol işgali de vardır katma değeri yüksek olan bir sektör.

levrek ve Akdeniz'de çipura ve biyolojik üretimi 10.000 ton geçerli 160 tondan sonraki 5-6 yıl geçirmek için kaderinde. Son FAO verileri de biyolojik dünya su ürünleri üretimi, son 20-25 yıl içinde 950% artış olduğu 2015 yılında 500.000 tona ulaşması bekleniyor göstermektedir.

Merak ediyorum ve sana sormak, iç sular 2 bin hektar ile biz ciddiye Salento Lecce çipura ve çipura pizza yetiştirme dikkate başlamak çünkü?



Bibliyografya



Raffaele Görevden: iklimlendirme sonuçlarına ilişkin ilk çalışma ve uyku deniz kökenli tohum Küçüklerin

Nessun commento:

Posta un commento