domenica 28 novembre 2010

De ce uleiul de măsline extra virgin este "alimente-medicament"

De ce uleiul de măsline extra virgin este "alimente-medicament"


Bruno Anthony

------------------------------

Sâmbătă douăzeci şi şapte-11-2010 în stabilirea frumos de grajdurile de Galon castelului Tricase Dr. Stefania Leone, biolog nutritionist a dat un raport privind "Aspecte ulei de" măsline, nutriţionale şi de sănătate. " În această notă ştiri interesante pe care le-am învăţat

------------------------------

Am de gând să Tricase del Salento Lecce, deoarece în Castelul sau Palatul de eveniment final Princes FOREMA Galon a Voices ", pare, rute gusturile rurală şi marine între Salento de Sud.

Ideea proiectului a fost redescoperirea şi redezvoltarea Salento, în Tricase specifice şi Castro, şi cele două municipalităţi au fost istoric caracterizat prin activităţile rurale şi marine. Proiectul a câştigat o înţelegere mai profundă a medii ca un web de cultură materială şi simbolică, adevăratul "muzeu viu", plin de istorie şi de depozit de produse pentru tradiţiile, obiceiurile şi creaţiile artistice. Căutare pentru elementele probelor şi a săpat adânc în activităţile care au caracterizat în mod tradiţional Tricase şi Castro.

Atenţia sa concentrat pe povestiri, poveşti de viaţă, naraţiuni de loc.

Îmi place să fiu în acea clădire care a fost construit în 1661 de către Stefano Gallone II, în primul rând Prince of Tricase care a vrut să facă o mulţime de camere pentru fiecare zi a anului şi o cameră numit "tronul", 24.30 x 11 metri, 70, destul de mare să conţină mai mult de o mie de oameni.

În seara zilei de 27 noiembrie în grajduri de acest castel am luat parte la un atelier de lucru intitulat "Cunoaşterea de arome: universul de ulei de măsline. De sănătate de calitate şi testele de gust. "

În această situaţie nu a putut aprecia Dr. Stefania Leone, biolog nutritionist care a dat un raport privind "Aspecte ulei de" măsline, nutriţionale şi de sănătate. "

Da! De ce este mereu mancam ulei de măsline, dar noi de multe ori nu sunt de acord că ştim ceea ce mâncăm. Uleiul de masline este compusă în principal din 98% de trigliceride, care sunt cel mai important grup de grăsimi alimentare. Restul de 1-2% este parte a "nesaponificabil" reprezentat de "elementele constitutive minor", dar foarte importante substanţe nutritive, aparţinând unor clase diferite, cum ar fi steroli, squalen, alcooli fenoli, polifenoli, alifatice şi triterpenici, clorofila, vitaminele A, D, E, K. Nu stii asta? Nu ştiai că au fost atât de multe substanţe în ulei de măsline ce mananci in fiecare zi!

Valoarea sa calorica este foarte mare, de fapt, 100 de grame de ulei de măsline conţinând 100 900 kilocalorii (kcal). Dar, în ulei de măsline, există două substanţe, ω acid lineola-6 şi acid α-linolenic, care sunt ω-3 grăsimi, numit esenţială, deoarece acestea nu pot fi sintetizate de organismul uman şi, prin urmare, trebuie să fie introduse prin "putere.

Acidul oleic este de grăsimi găsit în cele mai multe membranele celulare umane, astfel

acid oleic realizate din ulei de măsline şi absorbit după digestie, este folosit pentru sinteza membranelor biologice pentru a le da mai fluid.

Raportul de acid linoleic / acid linolenic conţinutul în ulei de măsline în schimb, este în aceeaşi proporţie de lapte.

Aportul acestor acizi graşi este important în timpul sarcinii şi primele zile de viaţă pentru dezvoltarea ţesutului nervos atât a fătului şi nou-născutului.

Dr. Stefania Leone a explicat că, în termeni de digestibilitate de ulei de măsline este cel mai bun dintre uleiurile şi a adăugat că proprietati de vindecare de ulei de măsline au fost cunoscute inca din antichitate şi acest Motivul a fost considerată o substanţă la jumătatea drumului între hrană şi medicamente. Parfum special conferită produselor alimentare cu ulei de măsline şi a componentelor sale mai multe alimente gustoase, placut si atractiv. Acest lucru contribuie la stimuli secretoare a activa sistemul digestiv prin promovarea mai bună digestie şi metabolism şi o toleranţă excelentă gastrice şi intestinale.

Uleiul de masline pentru prezenţa de acid oleic, în special, reduce secretia de acid clorhidric (HCl), protejarea mucoasei gastrice, îmbunătăţeşte golirea vezicii biliare bilă, prevenind calcul produce o activitate mai redusă secretorii ale pancreasului, facilitează "absorbtia vitaminelor liposolubile şi calciu, exercită un efect laxativ, mai ales pe stomacul gol şi

menţine un nivel scăzut de colesterol LDL, creşterea nivelului de colesterol HDL. Ştii cât de bine te face sa mananci ulei de măsline autentic?

Dr. Stefania Leone a continuat raportul său interesant care să ateste că uleiul de măsline, în prezenţa de antioxidanţi şi de prezenţa acizilor graşi mononesaturate, pare să fie potrivite pentru gătit şi prăjirea alimentelor. Antioxidanţi prezenţi în uleiul de măsline reduce formarea de radicali liberi în timpul prăjirii şi gătit de alimentare

În plus, uleiul de masline are un punct de fum de 210 ° C, mai mare decât uleiuri vegetale cele mai frecvent utilizate (de palmier şi de nucă de cocos) şi margarină şi unt şi ştim cu toţii că atunci când fumul de ulei trebuie să fie schimbat, deoarece este toxic! Acroleina (propenal sau chiar 2-2-propena-1-ale sau acrylaldehyde) este toxic pentru ficat şi irita mucoasa gastrica, care este produsă de deshidratare de glicerol, o reacţie care apare în timpul prăjirii dincolo de punctul de ulei de fum utilizate.

Dr. Stefania Leone a vorbit, de asemenea, a componentelor minore de ulei de măsline. Deşi prezente în cantităţi mici (2%), reprezintă elemente importante ale funcţionale şi nutraceutical. Cum spui? Nu ştiţi ce înseamnă "nutacetica importanţă? Uite, nu e nimic greşit şi acum vă scriu că vreau să spun. Se referă la studiul de alimente care au efecte benefice asupra sănătăţii umane. Nutraceuticals sunt numite, de asemenea, alimente functionale, farmaceutice sau farmalimenti alimente. Un nutraceutical este un aliment-medicament "sau un produs alimentar de sănătate care componentele nutritive asociate cu caracteristicile alese astfel încât el'ipoallergenicità digestibilitatea mare, proprietati de vindecare de ingrediente active naturale extrase din plante cu dovedite, şi eficienţa dovedite. În ulei de măsline sunt: scualen, fenoli, acididiidrossifeniletanolo, acid coumaric,, quercetin lignani, carotenoide, tocoferoli, catechine, alcooli triterpenici si fitosteroli. Cum spui? Ai avut nici o idee de înghiţire toate aceste cuvinte care par a fi chiar cuvintele?

Dar eu sunt sigur că nu aţi ştiut că aceşti compuşi sunt vitale pentru starea de sănătate a persoanei pentru acţiunea lor antioxidante, vasoprotective, anticoagulante, anti-inflamatorii, antitumorala si anti-alergice. Ai înţeles acum importanţa? Scualen, numit astfel deoarece a fost izolat pentru prima dată în ficat de rechini, în rezultatele intestin în formarea de β-sitosterol, o substanţă capabilă să inhiba absorbtia de colesterol.

actiunii sale antioxidante este puţin mai mică decât β-caroten.

Vitaminele A si vitamina E juca pe acţiune, un rol important ca antioxidanţi în metabolismul lipidic şi celular.

Dr. Stefania Leone a precizat astfel că antioxidanţii din uleiul de masline sunt importante pentru prevenirea îmbătrânirii celulare, apariţia de boli grave, cum ar fi boală aterosclerotică, cancer de san, prostata, colon, pielii şi chiar diabet zaharat.

Vitamina D, de asemenea, solubil grăsime, ea permite o absorbţie bună a calciului in intestin, element util în vârstă de dezvoltare pentru oase şi prevenirea osteoporozei la vârstnici.

În plus, consumul regulat de ulei de măsline are un rol împotriva declin cognitiv observate în timpul îmbătrânirii.

Rolul protector a fost atribuit la conţinutul echilibrat de acizi graşi esenţiali şi mononesaturate (constitutive neuronale şi membrana sinaptica), şi, de asemenea, pentru aportul mare de antioxidanti, tocoferoli şi polifenoli.

În cele din urmă, Dr. Stefania Leone, a declarat că, deoarece îmbătrânirea este asociat cu un declin în funcţii fiziologice şi reducerea absorbţiei digestive de vitamine şi minerale, ulei extra virgin de măsline trebuie să fie recomandat in dieta persoanelor în vârstă pentru digestibilitate ridicată şi capacitatea sa de a facilita digestia ca un întreg.

Ultimul lucru: acest lucru este valabil numai pentru uleiul extravirgin de măsline şi autentic!

Nessun commento:

Posta un commento